Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Lissens – “I Am You”

Als multidisciplinaire artiest doet Clara Lissens meer dan allleen maar muziek uitbrengen. In haar universum combineert ze performance en geluidskunst. Ze maakt deel uit van een ‘klankenlaborant’ duo en ze bracht ook al muziek uit onder het alias Sleepy Peech. Door dadaïsme en een tocht doorheen de popcanon probeert ze het gevoel van ongemak te vatten in al haar werk. Er valt bij Clara Lissens geen duidelijk label op te kleven, wat ook zeker niet moet, maar intrigeren doet het wel. Zo ook haar nieuwste project, single en videoclip “I Am You”.

Gelaagde synths zetten het nummer in en bereiden ons voor op een vijf minuten durende reis doorheen landschappen van new wave tot synthpop en bijna IDM/house. De eeuwig wederkerende vocals in het nummer geven ons een licht onbehaaglijk gevoel, maar toch blijven we verder luisteren. De melodie raakt de juiste snaren en zorgt ervoor dat het gezochte ongemak vertaald wordt naar comfortabele huiveringen. Een licht dansbare drumbeat doet ons lichaam bewegen terwijl we proberen om ons niet volledig te laten innemen door de etherisch-hypnotiserende gezangen en repetitieve synths. De bijhorende videoclip voelt even vrolijk als mistroostig aan. Clara Lissens slaagt erin om pop en dadaïstische insteken te combineren in een aantrekkelijk lied dat op een juiste plaats en tijd zeker de zielen zal beroeren.

Op 16 juni komt een nieuw album uit van Clara Lissens op More Records. Ze staat ook al op zaterdag 4 juni op Onder Stroom te Antwerpen.

Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Depeche Mode - Memento Mori (★★★★): Comeback in het zwart

Wie denkt aan de jaren tachtig haalt zich misschien niet meteen rooskleurige dingen voor de geest: crisissen, protesten en bedenkelijke haarstijlen bepaalden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Blaze - JUNGLE (★★½): Verdwaald in de jungle van voorspelbaarheid

Filmregisseurs van opleiding, maar producers in het dagelijkse werkleven: dat zijn Guillaume en Jonathan Alric uit Parijs. De Fransmannen vormen sinds 2016…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Blessed Madonna - "Shades of Love" (feat. The Joy)

Geworteld in de house- en clubcultuur brengt The Blessed Madonna al sinds 2014 muziek uit. Haar tijdloze dancesound leidde al tot samenwerkingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.