Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Lissens – “I Am You”

Als multidisciplinaire artiest doet Clara Lissens meer dan allleen maar muziek uitbrengen. In haar universum combineert ze performance en geluidskunst. Ze maakt deel uit van een ‘klankenlaborant’ duo en ze bracht ook al muziek uit onder het alias Sleepy Peech. Door dadaïsme en een tocht doorheen de popcanon probeert ze het gevoel van ongemak te vatten in al haar werk. Er valt bij Clara Lissens geen duidelijk label op te kleven, wat ook zeker niet moet, maar intrigeren doet het wel. Zo ook haar nieuwste project, single en videoclip “I Am You”.

Gelaagde synths zetten het nummer in en bereiden ons voor op een vijf minuten durende reis doorheen landschappen van new wave tot synthpop en bijna IDM/house. De eeuwig wederkerende vocals in het nummer geven ons een licht onbehaaglijk gevoel, maar toch blijven we verder luisteren. De melodie raakt de juiste snaren en zorgt ervoor dat het gezochte ongemak vertaald wordt naar comfortabele huiveringen. Een licht dansbare drumbeat doet ons lichaam bewegen terwijl we proberen om ons niet volledig te laten innemen door de etherisch-hypnotiserende gezangen en repetitieve synths. De bijhorende videoclip voelt even vrolijk als mistroostig aan. Clara Lissens slaagt erin om pop en dadaïstische insteken te combineren in een aantrekkelijk lied dat op een juiste plaats en tijd zeker de zielen zal beroeren.

Op 16 juni komt een nieuw album uit van Clara Lissens op More Records. Ze staat ook al op zaterdag 4 juni op Onder Stroom te Antwerpen.

Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEDUZA - "Musica"

Afgelopen zomer lanceerden ze hun zelfgetitelde ep met al hun miljoenenhits, maar ook enkele nieuwe nummers. Het Italiaanse dj- en producergroep MEDUZA…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse - "Can't Play Myself (A Tribute To Amy)"

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als…
LiveRecensies

John Watts (Fischer-Z Solo) @ Cinema Plaza: Uitgebeende klassiekers met humor gebracht

Bij veel jongeren zal de naam Fischer-Z misschien niet meteen bekend in de oren klinken, maar toch heeft de band rond zanger/gitarist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.