Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Monolithe Noir – “Balafenn”

Antoine Pasqualini heeft al heel wat projecten waar hij aan meewerkte voor hij Monolithe Noir uit de grond stampte. De Brusselaar was voornamelijk actief in rockbands, waarvan de bekendste Arch Woodman, maar met Monolithe Noir sloeg hij een heel andere weg in, met succes. Na debuutalbum Le Son Grave (2017) en opvolger Moira (2020) lost de groep een nieuwe single op ons af in afwachting van derde langspeler Rin waarvan de release in augustus gepland staat.

Wat meteen opvalt is de repetitieve beat gekoppeld aan de vele details die her en der rond de synth dansen op “Balafenn”. Dit brengt je in een capterende trance terecht die ervoor zorgt dat je even van de wereld verwijderd bent. Er schuilt ook een donkere zwaarte in de sound van Monolithe Noir: sombere techno en ambient geluiden vormen samen een intrigerend geheel. Heel typerend is de mate van onvoorspelbaarheid die aanwezig is in het werk van de band, ook nu weer met “Balafenn”. Je weet niet goed welke richting Antoine Pasqualini en de zijnen willen bewandelen en dit zorgt voor een spanningsveld waardoor je als toehoorder nog meer in de muziek gezogen wordt, wat het des te boeiender maakt.

Wie Monolithe Noir aan het werk wil zien, kan alvast 23 september in de agenda noteren wanneer de groep in de Botanique op de planken staat van de Rotonde.

Facebook / Instagram / Youtube

Related posts
InstagramLiveRecensies

Eefje de Visser @ Ancienne Belgique (AB): Extra zoet

Aan alle mooie liedjes komt zoals altijd een eind, maar het verhaal van Bitterzoet leek even zelfs al voorbij nog voor het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.