FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter Encore wordt TW Classic XL!

© CPU – Ymke Dirikx

Er zijn deze zomer gigantisch veel (dag)festivals. Eigenlijk te veel. En dat is iets dat Rock Werchter vandaag ook leek in te zien. Door die overload aan evenementen durft de ticketverkoop hier en daar wel eens tegen te vallen – denk aan Alex Agnews grootste comedyshow van het universum – en dan moet je in de spiegel durven kijken. De organisatie maakte daarom vandaag bekend dat het eenmalige Rock Werchter Encore niet doorgaat. Dat betekent gelukkig niet dat die affiche helemaal in het water valt, want ook daar werd een oplossing gevonden. De dag voordien, op zaterdag 25 juni, stond TW Classic op de planning met op de line-up onder andere Nick Cave & The Bad Seeds, Placebo en The Smile. Die affiche wordt bij deze dus uitgebreid (lees: toevoeging van The Barn en de KluB C) en zo krijgen we dit jaar dus TW Classic XL!

Zo worden van Rock Werchter Encore nu dus Florence + The Machine, The Kid LAROI, The Specials, Zwangere Guy, Intergalactic Lovers, Sky Ferreira, AG Club en Sylvie Kreusch toegevoegd aan de affiche van TW Classic. Foals en Mitski maken de oversteek niet, maar worden wel vervangen door de mannen van Noordkaap. Het opvallendste is echter dat al die namen – ook Florence + The Machine – in de tenten spelen. De podiumverdeling vind je onderaan het artikel.

Mocht je nu dus met tickets zitten voor Rock Werchter Encore, dan kan je ook op 25 juni gewoon binnen op TW Classic XL. Mocht je niet richting de festivalweide kunnen/willen trekken, dan is een terugbetaling ook mogelijk. Hoe dan ook zijn er nog steeds tickets beschikbaar, en wel via deze link.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

Nabeschouwing Rock Werchter 2022: Straffe sets, annuleringen, covers en tieneridolen

Na twee zomers vol zomerbars en parklifes was het afgelopen weekend eindelijk weer zoals vanouds. Geen fris groen gras, maar iets dat…
InstagramLiveRecensies

Red Hot Chili Peppers @ Rock Werchter 2022: Een matig gepeperde afsluiter

The show must go on! Enkele dagen geleden moest Red Hot Chili Peppers hun optreden in Glasgow nog afzeggen wegens ziekte. Maar…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.