Nieuwe singles

Nieuwe single Sam Gellaitry – “New Wave”

Een van de interessantste en meest getalenteerde artiesten van het moment is zonder twijfel Sam Gellaitry. De Schotse producer weet ons al sinds de release van zijn allereerste ep in 2015, Escapism, onwijs te boeien met een vernieuwende mix van house, trap, elektronisch en disco. In 2021 besloot hij het roer om te gooien op zijn ep IV door de microfoon voor het eerst zelf in handen te nemen. Dat bleek voor Sam een groot succes te zijn: op de vervolgsingle “Gullible” was zijn stem weer te horen, en ook op zijn nieuwste nummer, “New Wave”, is dat het geval.

“New Wave” is misschien wel het meest minimalistische nummer dat we tot nu toe van de jonge Schot gehoord hebben, maar dat neemt absoluut niets weg van de kwaliteit. Sam biedt ons weer een uitstekend geproduceerde mix van allerlei genres, dit maal met sterke invloeden uit de jaren tachtig. Hoewel het een ontzettend dansbaar nummer is, is de tekst van “New Wave” wel wat serieuzer. Sam duikt dieper in zijn psyche en zingt openlijk over de moeite die hij heeft met volwassen worden. De overgang van een onschuldige, zorgeloze jeugd naar een adolescentie gevuld met drugs, feestjes en drank, eist een tol op zijn mentale gezondheid, en op het eind smeekt Sam zelfs aan een god zijn pijn weg te nemen. “New Wave” is wellicht het best te omschrijven als een hulpkreet verpakt in een mooi, dansbaar jasje, en bewijst voor ons dat Sam Gellaitry een naam is om te onthouden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Lissens - "I Am You"

Als multidisciplinaire artiest doet Clara Lissens meer dan allleen maar muziek uitbrengen. In haar universum combineert ze performance en geluidskunst. Ze maakt…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 2): De gouden wissels

Nadat we op de eerste dag van CORE Festival op onze wenken bediend werden, konden we enkel maar reikhalzend uitkijken naar dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht tips voor een geslaagd CORE Festival!

Het Belgische muzieklandschap is sinds kort weer een festival rijker, want in het Brusselse Ossegempark vindt komend weekend voor het eerst CORE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.