Nieuwe singles

Nieuwe single Sam Gellaitry – “New Wave”

Een van de interessantste en meest getalenteerde artiesten van het moment is zonder twijfel Sam Gellaitry. De Schotse producer weet ons al sinds de release van zijn allereerste ep in 2015, Escapism, onwijs te boeien met een vernieuwende mix van house, trap, elektronisch en disco. In 2021 besloot hij het roer om te gooien op zijn ep IV door de microfoon voor het eerst zelf in handen te nemen. Dat bleek voor Sam een groot succes te zijn: op de vervolgsingle “Gullible” was zijn stem weer te horen, en ook op zijn nieuwste nummer, “New Wave”, is dat het geval.

“New Wave” is misschien wel het meest minimalistische nummer dat we tot nu toe van de jonge Schot gehoord hebben, maar dat neemt absoluut niets weg van de kwaliteit. Sam biedt ons weer een uitstekend geproduceerde mix van allerlei genres, dit maal met sterke invloeden uit de jaren tachtig. Hoewel het een ontzettend dansbaar nummer is, is de tekst van “New Wave” wel wat serieuzer. Sam duikt dieper in zijn psyche en zingt openlijk over de moeite die hij heeft met volwassen worden. De overgang van een onschuldige, zorgeloze jeugd naar een adolescentie gevuld met drugs, feestjes en drank, eist een tol op zijn mentale gezondheid, en op het eind smeekt Sam zelfs aan een god zijn pijn weg te nemen. “New Wave” is wellicht het best te omschrijven als een hulpkreet verpakt in een mooi, dansbaar jasje, en bewijst voor ons dat Sam Gellaitry een naam is om te onthouden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

151 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Nona Problemo - "Sci-Fi Submarine"

Nona Problemo is een vierkoppige Leuvense band en de winnaars van Sound Track 2021 in Vlaams-Brabant. Een bende met de nodige dosis…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Gellaitry - "NAME TO A FACE"

‘Are you sick of me yet?’ vroeg Sam Gellaitry zijn fans eerder vandaag op Instagram. Slechts een week geleden bracht de producer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.