Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis – “MAQUETTE”

© CPU – Tuur Penninckx

Het is gek hoe snel de tijden soms kunnen veranderen. Het ene moment is je kleine zus een beloftevol talent, het andere moment ben je de gecancelde broer van een wereldberoemde popster. Dat Roméo Elvis er bijvoorbeeld niet bij was toen Angèle eerder deze week Vorst Nationaal op stelten zette, heeft hij vooral aan zichzelf te danken. Iets meer dan twee jaar geleden werd de Brusselaar namelijk aangeklaagd wegens aanranding van een jonge vrouw; iets dat hij later ook openlijk toegaf en waarvoor hij zich uitbundig voor excuseerde. Een stap uit de schijnwerpers was de enige juiste beslissing, maar nu steekt de rapper voorzichtig terug de neus aan het venster. Met “QUAND JE MARCHE (COMME BEN MAZUÉ)” kondigde hij enkele weken geleden zijn nieuwe album aan, waaruit we nu ook “MAQUETTE” te horen krijgen.

Het is een vanzelfsprekendheid dat Roméo een pak fans is kwijtgeraakt. De vorige single klonk dan ook als iets dat we nog niet eerder van de man te horen kregen, als de start van een nieuw hoofdstuk. Ook deze nieuwste creatie past perfect binnen dat plaatje. Een chille beat zet de toon, terwijl de Brusselaar tot inzicht lijkt te komen: ‘Tout le mal que je fais / Faut qu’il m’serve à changer’. Het zwoele baslijntje en de elektronische toevoegingen op de achtergrond maken van het geheel een dromerige track met een emotionele toets. Of de fans hem dankzij deze “MAQUETTE” zullen vergeven, blijft weliswaar afwachten. Wel lijkt de man klaar voor zijn grote terugkeer, getuige lyrics als ‘Aujourd’hui, je me sens plus fort’ en ‘Jamais, je n’retourne dans le noir’.

TOUT PEUT ARRIVER verschijnt op 27 mei. De bijbehorende tour brengt hem langs de Botanique (7 juni) en later in de zomer naar DOUR Festival (16 juli).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis - "QUAND JE MARCHE (COMME BEN MAZUÉ)"

Roméo Elvis had de wind in de zeilen toen hij in 2019 met Chocolat doorgroeide tot een van de populairste Belgische artiesten. De Brusselaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps - "MERCI" (feat. Roméo Elvis & Swing)

Vorige maand liet YellowStraps weten dat hij bezig is aan een nieuw album. Dit moet de opvolger worden van het Yellockdown Project…
InstagramLiveRecensies

Ronquières (Dag 1): Variatie ten top met een Italiaanse kers op de taart

Het aantal grote festivals is deze zomer helaas op onze beide handen te tellen, maar zij die erin geslaagd zijn om ondanks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.