Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis – “QUAND JE MARCHE (COMME BEN MAZUÉ)”

© CPU – Tuur Penninckx

Roméo Elvis had de wind in de zeilen toen hij in 2019 met Chocolat doorgroeide tot een van de populairste Belgische artiesten. De Brusselaar verkocht in België en Frankrijk middelgrote arena’s uit, pronkte bovenaan de festivalaffiches en was zelfs model voor zijn lievelingsmerk Lacoste. Het geluk bleek maar van korte duur te zijn, want in september 2020 werd Elvis door een jonge vrouw beschuldigd van aanranding. De rapper bekende de feiten en verontschuldigde zich openlijk op zijn sociale media, maar het gevolg voor zijn carrière is nefast. Talrijke fans haakten gedegouteerd af en een zo goed als klaar album werd in de prullenmand gegooid. Een herbronning op persoonlijk en muzikaal vlak was aan de orde en resulteerde in een gloednieuwe en nog persoonlijkere plaat. De titel Tout Peut Arriver lijkt alvast een verwijzing op de woelige periode en de heisa rond zijn persona, maar tegelijk klinkt de titel hoopgevend en berouwend. Naast de albumaankondiging is er ook een eerste single genaamd “QUAND JE MARCHE (COMME BEN MAZUÉ)”.

Roméo Elvis waagt zich op zijn nieuwe single aan iets nieuws en stapt nog wat meer af van de klassieke Brusselse hiphopsound. Harde beats? Energieke strofes? Moeten we allemaal missen op “QUAND JE MARCHE (COMME BEN MAZUÉ)”, maar toch past het ballade-achtig popnummer wel prima in het verlengde van zijn vorige album Chocolat. Zijn diepe en karaktervolle stemkleur leent zich uiteraard heel goed voor dergelijke muziek en toont vooral dat er zich geen slechte zanger in hem schuilhoudt. De flow en groove op “QUAND JE MARCHE (COMME BEN MAZUÉ)” krijgen je dan ook nog eens vlotjes mee en zorgen ervoor dat het nummer bij elke luisterbeurt een tikkeltje beter wordt. We zijn benieuwd in welke mate deze single met open armen ontvangen zal worden, maar als terugkeer kan het alvast tellen.

Tout Peut Arriver verschijnt op 27 mei. De bijbehorende tour brengt hem onder meer voor een intieme showcase naar de Botanique te Brussel (7 juni) en later in de zomer naar Dour Festival (zondag 16 juli).

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2032 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Roméo Elvis @ Ancienne Belgique (AB): Steengoede homerun

Het was alweer even geleden dat we de voormalige Belgische hiphoplieveling Roméo Elvis op het podium zagen verschijnen. De laatste keer was…
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "The Rut"

Uit het huwelijk van Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) kwam in 2022 het duivelskind Hideous. De Belgische supergroep brengt stevige,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.