Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meridian Brothers – “Metamorfosis”

De afgelopen dagen konden we met volle teugen genieten van de zon, warmte, drank en zomerse sfeer. Velen onder ons waanden zich in de aanloop naar de zomerfestivals en zagen het humeur van de mensen rondom ons beter worden met de dag. De muziek van Meridian Brothers past perfect bij de aanloop naar de zomer. De Colombiaanse band combineert stijlen als salsa, reggaeton and tropical graag met rock, electronica en psychedelische invloeden. Deze keer hebben ze de vibes van de jaren 70 erbij gehaald, die als ‘B-klasse’ salsa werd geklasseerd.

Op “Metamorfosis” brengen ze salsa percussie gecombineerd met een guaracha ritme. De zomerse vibes laten je mee swingen op een heerlijk Latijns-Amerikaans kunststukje, waar je instant vrolijk van wordt. Ook de psychedelische elementen zitten verwerkt in “Metamorfosis” en geven een deel van de beloofde seventies vibe aan het nummer. De band zingt over het toekomstbeeld waarbij de technologie de mensheid overneemt. Hierbij vraagt men zich af of deze toekomst vaststaat of alsnog gekeerd kan worden. Al een geluk spreken we niet al te goed Spaans en swingen we vol genot mee op de opzwepende klanken zonder dat we het minder vrolijke verhaal kunnen laten doordringen.

Meridian Brothers doen ons alvast verder dromen van zwoele zomeravonden, cocktails en uren dansen. “Metamorfosis” is nog maar het voorsmaakje van het album Meridian Brothers & El Grupo Renacimiento dat op 5 augustus verschijnt. Als je zelf wil gaan oordelen, genieten en dansen, dan kan dat op 11 september op Leffingeleuren te Middelkerke.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 3): Heel de wereld in Leffinge

De laatste dag van Leffingeleuren blijkt traditioneel ook een beetje de laatste dag van de festivalzomer. Het festival had op zondag nog…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Protomartyr, Cola, Meridian Brothers en meer moois naar Leffingeleuren 2022!

Leffingeleuren keert in september eindelijk weer in oude vorm terug. Nadat het festival in en rond De Zwerver het afgelopen jaar nog…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.