Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow – “Hurricane”

Niet zo goed weten wie je bent, is iets waar een hele hoop mensen tegenaan lopen. We worstelen allemaal met existentiële vraagstukken en willen allen gewoon een simpel antwoord op de vraag: wie ben ik nou echt? Ook James Vincent McMorrow wist jarenlang niet zo goed wie hij was, ook niet op een artistiek vlak. Het leidde bij hem tot angstgevoelens, depressies en boven alles, het overheersende idee dat hij zijn einddoel niet zou kunnen behalen. Alles wat hij maakte, voelde voor hem onoprecht en geforceerd. Hierdoor was het plezier ver te zoeken. Nu, op zijn veertigste, kan de Ierse singer-songwriter eindelijk weer zeggen dat hij plezier heeft in het maken van muziek én dat hij dingen maakt waar hij echt trots op is. Een van de nummers waar hij fier achter staat, is zijn nieuwste single “Hurricane”.

Net als op zijn vorige single “The Less I Knew” horen we James Vincent McMorrow op “Hurricane” zoals wij hem jaren geleden leerden kennen. In het nummer staan namelijk vooral zijn typerende folkachtige gitaarwerk en fijne stem centraal. Er wordt opgebouwd naar een meerstemmig hoogtepunt dat ons doet denken aan gospelmuziek. Met “Hurricane” lijkt de zanger een moeilijke fase uit zijn leven op een positieve wijze af te sluiten. De tekst suggereert dat hij het geaccepteerd heeft en nu vrediger en gelukkiger is dan ooit. Het is bijna alsof we de glimlach, die James naar eigen zeggen tijdens het gehele maakproces van “Hurricane” op zijn gezicht had, in zijn stem kunnen horen.

“Hurricane” geeft ons voldoende reden om optimistisch te zijn voor het zesde studioalbum van James Vincent McMorrow. The Less I Knew verschijnt op 24 juni.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

76 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

James Vincent McMorrow - The Less I Knew (★★★): Terug naar de kern

Het is inmiddels alweer zo’n 12 jaar geleden dat de Ierse James Vincent McMorrow voor het eerst op de radar verscheen. Zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow - "The Less I Knew"

Weinig artiesten zijn de afgelopen tijd zo productief geweest als James Vincent McMorrow. Niet eens een jaar geleden bracht de Ier zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claptone - "Wake Up" (feat. James Vincent McMorrow)

Claptone, de mysterieuze Duitse dj die live steevast schuilgaat achter een gouden pestmasker, verblijdde ons in het verleden al met zijn techhousebeats…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.