Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow – “The Less I Knew”

Weinig artiesten zijn de afgelopen tijd zo productief geweest als James Vincent McMorrow. Niet eens een jaar geleden bracht de Ier zijn vijfde, ietwat teleurstellende studioalbum Grapefruit Season uit, maar voor dit jaar staan alweer zijn zesde én zevende langspelers op de planning. Over een kleine twee maanden moet The Less I Knew verschijnen, terwijl de singer-songwriter in het najaar Heavyweight Champion of Dublin 8 de wereld in gaat brengen. Er is nog niet heel erg veel bekend over de richting die hij met deze albums op zal gaan, maar we vermoeden na het horen van “The Less I Knew”, de titeltrack voor zijn zesde studioalbum dus, dat James Vincent McMorrow wat meer terug zal keren naar datgeen wat we van hem gewoon zijn.

Zodra het lied van start gaat, merken we al dat “The Less I Knew” geen hopeloze poging is om mainstreamsucces te behalen, zoals dat wel het geval was voor veel van de nummers op Grapefruit Season. De tekst voelt een beetje als een reactie op die poging van vorig jaar: James is open en eerlijk over de moeite die hij heeft met het maken van fouten in het proces een goede artiest te zijn, en stelt dat het beter is om niet te weten wat de kosten zijn van het behalen van je ambities. Het nummer is klein en kwetsbaar, geleid door delicaat toetsenwerk en zijn welbekende zuivere stem. Baanbrekend is “The Less I Knew” muzikaal gezien niet, en te lang duurt het nummer ook, maar het is wél precies zoals we James Vincent McMorrow het allerliefste horen: intiem, eerlijk en kwetsbaar.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

232 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

James Vincent McMorrow - The Less I Knew (★★★): Terug naar de kern

Het is inmiddels alweer zo’n 12 jaar geleden dat de Ierse James Vincent McMorrow voor het eerst op de radar verscheen. Zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow - "Hurricane"

Niet zo goed weten wie je bent, is iets waar een hele hoop mensen tegenaan lopen. We worstelen allemaal met existentiële vraagstukken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claptone - "Wake Up" (feat. James Vincent McMorrow)

Claptone, de mysterieuze Duitse dj die live steevast schuilgaat achter een gouden pestmasker, verblijdde ons in het verleden al met zijn techhousebeats…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.