Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luna Rosa – “Brutal Nature”

De mannen van Luna Rosa beschrijven zichzelf als een alternatief kwartet uit Northamptonshire die de schoonheid in het cynisme van de ontevreden Britse jeugd weet te demonstreren. Met die beschrijving doet Luna Rose zichzelf nog tekort. De band is namelijk een steengoede postpunk band die geregeld met de postpunkgrootheden van IDLES wordt vergeleken en dat is meer dan verdiend. In 2015 bracht Luna Rosa hun eerste en voorlopig nog enige ep uit.

Die langverwachte tweede ep zit er gelukkig wel aan te komen met “Brutal Nature” als titeltrack. Op deze single horen we al meteen de boze en bezwerende sound die we van Luna Rosa gewend zijn. Die sound ontstaat door een combinatie van vettige gitaren en zang die sterk boven de rest van de instrumentatie torent. Op het refrein wordt wat uit die bezwerende zone geweken om ruimte te geven aan de nog bozere schreeuwen van hun zanger. Op deze “Brutal Nature” klinkt Luna Rosa nog intenser en nog vettiger dan op voorgaande releases en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Die toenemende intensiteit zorgt er ook voor dat de vergelijking met IDLES nog wat passender wordt en om eerlijk te zijn had dit net zo goed één van hun nummers kunnen zijn. Volledig origineel is deze nieuwe single van Luna Rose niet te noemen maar wanneer het zo goed klinkt dan vergeven we hen dat zeer graag.

Hun tweede ep zal op 8 juni later dit jaar verschijnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Upheaval"

Dat The Lounge Society een belangrijk deel is van de nieuwe generatie veelbelovende gitaarbands, valt tegenwoordig nog moeilijk te ontkennen. De Britse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle ENOLA - "Strange Comfort"

Het gezicht achter ENOLA is artiest Simona Castricum (zij/hun). Afkomstig uit Melbourne maken Castricum en de overige drie bandleden ongezouten postpunk, zoals…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 - "Magdalene"

Hoewel de naam het doet vermoeden, is Italia 90 geen Italiaanse band. De vier Britten maken onder de naam Italia 90 stevige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.