Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRIES – “We Are Machines”

© Caetano Candal Sato

BERRIES is een muzikaal en redelijk jong trio uit London. De vrouwen brengen een mengelmoes van rock, grunge en indie. In 2019 bracht de band hun eerste ep Lies uit en nu, drie jaar later, zit er ook een volledig debuutalbum aan te komen. How We Function zal op 8 juli verschijnen. De muziek van BERRIES valt ook in de smaak bij andere muzikanten, zo mochten ze bijvoorbeeld het voorprogramma van Frank Carter verzorgen toen hij een akoestisch optreden gaf tijdens de coronapandemie.

“We Are Machines” heeft alleszins al een intrigerende titel en doet ons vermoeden dat er ook een cynische tekst zal aankomen. De single opent met rammelende gitaren alvorens er zang bijkomt, die erin slaagt om zowel verveeld als energiek te klinken. Het refrein werkt aanstekelijk en is er eentje die na een of twee keer luisteren ongetwijfeld in je hoofd blijft zitten. Daarnet hadden we het nog over een cynische tekst en in het refrein is die zeker aanwezig. Veel woorden maken ze er niet aan vuil: ‘We are machines / That’s how we function’. Slim gezien van de duidelijk kritische dames van BERRIES.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.