Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE – “Can’t U Feel It”

© Richard Tas

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en disco. In 2019 en 2020 bracht hij al enkele singles uit, gevolgd door een debuutalbum in de vorm van twee eps Side A en Side B. Nu, twee jaar later, is er nieuw werk te beluisteren met de single “Can’t U Feel It”.

“Can’t U Feel It” zet na een intro in met een lekkere drum- en baslijn en de diepe stemkleur van JELTE. Gaandeweg zwelt de melodie aan met een lekker funky en zwoel discogeluid, die het onmogelijk maakt om stil te blijven zitten. “Can’t U Feel It” klinkt modern, ondanks dat het gemaakt werd met een hele hoop elementen uit het verleden. De details in de synthesizergeluidjes zorgen voor de nodige frivoliteit en vermijden dat er een gevoel van eentonigheid optreedt.

Op “Can’t U Feel It” is een enorme progressie waar te nemen in vergelijking met Side A en Side B. De groove en de stemkleur zorgen voor een leuk zomers nummer met een internationale sound, terwijl het toch echt van een jonge Nederlandse artiest komt die nog ten volle aan de weg timmert.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle - "Candy Crush"

De afgelopen week werd zeer duidelijk dat de wereld zich zoetjes aan weer mag opmaken voor de talloze zwoele, zomerse dagen die…
Nieuwe singles

Nieuwe single Muito Kaballa - "Little Child"

Muito Kaballa begon als een soloproject van de Duitse Niklas Mundermann. Na een soloplaat wilde hij het roer omgooien en andere oorden…
AlbumsRecensies

Andy Timmons – Electric Truth (★★★½): De juiste snaar en hoe ze te raken

Tussen 1989 en 1991 was Andy Timmons ongeveer vijf seconden beroemd. Met zijn glammetalgroep Danger Danger scoorde hij een reeks hits en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.