Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE – “Can’t U Feel It”

© Richard Tas

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en disco. In 2019 en 2020 bracht hij al enkele singles uit, gevolgd door een debuutalbum in de vorm van twee eps Side A en Side B. Nu, twee jaar later, is er nieuw werk te beluisteren met de single “Can’t U Feel It”.

“Can’t U Feel It” zet na een intro in met een lekkere drum- en baslijn en de diepe stemkleur van JELTE. Gaandeweg zwelt de melodie aan met een lekker funky en zwoel discogeluid, die het onmogelijk maakt om stil te blijven zitten. “Can’t U Feel It” klinkt modern, ondanks dat het gemaakt werd met een hele hoop elementen uit het verleden. De details in de synthesizergeluidjes zorgen voor de nodige frivoliteit en vermijden dat er een gevoel van eentonigheid optreedt.

Op “Can’t U Feel It” is een enorme progressie waar te nemen in vergelijking met Side A en Side B. De groove en de stemkleur zorgen voor een leuk zomers nummer met een internationale sound, terwijl het toch echt van een jonge Nederlandse artiest komt die nog ten volle aan de weg timmert.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…
InstagramLiveRecensies

Cory Wong @ Ancienne Belgique (AB): Vuur op het podium

Wie op zoek is naar dansbare funk of aanstekelijke jazz moet bij de Amerikaanse gitarist, songwriter en producer Cory Wong aanbellen. Als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.