Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single fantom – “Massacre”

Sinds kort heeft België er een nieuwe hyperpopact bij en dat is niemand minder dan fantom. Op de uptempo debuutsingle “Illuminati” liet de artiest al weten dat hij graag een feestje bouwt en op zijn eerste concert moesten dan ook de deuren gesloten worden omdat de maximumcapaciteit van de zaal bereikt was. Of de catchy track het begin van een hype is weten we nog niet, maar die eerste single is op een paar weken toch al bijna drieduizend keer beluisterd op Spotify. Ondertussen werd fantom al opgepikt door onder meer A.G. Cooke (de producer van Charli XCX), Slayyyter, Cobrah en niemand minder dan Doja Cat.

De snelle en aanstekelijke beats van “Illuminati” worden op “Massacre” ingeruild voor een een iets kalmere beat, aangevuld door elektrische gitaar. Geen scheurende solo’s, maar een gezellige riff waardoor we ons vooral kunnen (of moeten) focussen op de inhoud van het lied. “Massacre” gaat over discriminatie ten opzichte van queer mensen, meer specifiek over een avond wanneer fantom zelf achtervolgd werd door een groepje jongeren vanwege hoe hij er die dag uitzag. Zijn geaardheid of verschijning zouden geen negatieve reacties van andere mogen uitlokken, en gelijk heeft hij. ‘I’m hiding behind a shield, cuz I’m afraid of the battlefield’, klinkt het en dat zijn rake woorden waarin veel queer mensen zich zullen herkennen. “Massacre” draagt een mooie boodschap met zich mee, maar had muzikaal wat gekruider gekund. Desondanks is het een mooie tweede worp van fantom!

Volgende week is het IDAHOT, de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie, dus je hebt geen excuus om aanstaande dinsdag niet naar fantom te luisteren.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

861 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle fantom - "Illuminati"

Als naïeve pubers dachten we dat muziek die als pop gelabeld werd automatisch eenvoudig en mainstream was. Onze ontdekking van artiesten zoals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.