Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleed From Within – “Flesh And Stone”

Wie de laatste jaren het metalcorelandschap wat in de gaten hield, heeft gegarandeerd al de naam Bleed From Within horen vallen. In 2019 nog werden ze het brede publiek in gekatapulteerd door het extreem catchy refrein van “The End of All We Know”. Toch zijn ze alles behalve een one hit wonder. De Schotten zijn al sinds 2005 zichzelf aan het verbeteren en vernieuwen en evolueerden zo tot een van de spannendste melodieuze metalcore acts. Hun nieuwste single “Flesh And Stone” is intussen al de vierde release van hun aanstaande album SHRINE.

Een muur van blast beats en kolossale riffs opent het nummer op ware black metal wijze. De Schotten bouwen verder op deze intensiteit door een snelle brute overgang te maken. Het spelen met de dynamiek is iets wat de heren blijven doen gedurende het hele nummer. Dit door het afwisselen van stompzinnige metalcore en atmosferische black metal en het variëren van tempo. Als het eerste gedeelte van “Flesh And Stone” je nog niet bij de keel greep, doet het einde dit zeker. Met een sinistere opbouw en viool voor die extra touch wordt het einde ingeleid. Een reusachtig klinkende breakdown in combinatie met symfonische elementen doet dan ook met gemak de tektonische plaat onder ons verschuiven. Black metalcore bestaat en wij zijn fan!

“Flesh And Stone” zal 3 juni te beluisteren zijn op het nieuwste album SHRINE. Wie Bleed From Within dit jaar live aan het werk wil zien, zal moeten afzakken naar Nederland. Hier staan de Schotten op vrijdag 2 december in Doornroosje te Nijmegen en 3 december in Dynamo te Eindhoven op de planken.

Facebook | Instagram | Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

41 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Stick To Your Guns @ Trix: Minder militant, even imposant

Een dikke week nadat Stick To Your Guns aan hun Europese tour begon, mochten we ze verwelkomen in ons Belgenlandje. Met het…
Muzieknieuwtjes

Alcatraz viert feest met Anthrax, Biohazard, Trivium en 46 extra acts!

We mogen ons de komende weken en maanden opnieuw verwachten aan tonnen festivalnieuws. Rock Werchter pakte reeds uit met Arctic Monkeys en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira - “Our Time Is Now”

Gojira is terug. Slechts anderhalf jaar na de met lovende kritieken overladen plaat Fortitude is het tijd voor nieuw werk in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.