Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles …And You Will Know Us by the Trail of Dead – “No Confidence” & “Salt in Your Eyes”

Als een artiest na enkele jaren stilte plots met nieuwe muziek komt, volgt meestal ook een nieuw album. Dit is dan ook het geval bij …And  You Will Know Us by the Trail of Dead, afgekort Trail of Dead. Deze alternatieverockband heeft twee nieuwe nummers uitgebracht en kondigt daarbij ook hun elfde album aan. Hun laatste album X: The Godless Void and Other Stories kwam uit in 2020. Om het de fans gemakkelijk te maken gaat de Amerikaanse groep verder met hun genummerde albums en zal hun nieuwe album XI: Bleed Here Now heten. Dit nieuwe album is geproduceerd door Conrad Keely en Jason Reece, oprichters van de band, samen met Charles Godfrey, die ook hun tiende album geproduceerd heeft.

Het eerste nummer in het rijtje is “No Confidence” en valt meteen met de deur in huis. De zeskoppige band laat horen hoe goed ze hun stevige gitaren beheersen. Zangers Conrad Keely en Jason Reece vormen een goedklinkend duo en voorzien de eerste helft van het nummer met hun zangkunsten die er bijna schreeuwend uitkomen. Ongeveer in het midden van de single verandert de sfeer van het nummer lichtjes en gaat het iets trager dan de eerste helft. Er is een religieus kantje te horen, wat wel logisch is als je naar de tekst luistert. Ze verwijzen naar goden die de mensheid verbannen heeft vanwege hun slecht karakter. De band stelt daarbij deze goden en hun goedheid in twijfel. Na dit korte intermezzo komt het ritme van aan het begin kort terug om dan nog eens te worden onderbroken door dat religieus klinkende intermezzo. Ze sluiten af met dezelfde harde gitaren die in het begin te horen waren.

Het grootste verschil tussen “No Confidence” en “Salt in Your Eyes” is waarschijnlijk de lengte van de nummers. Hun eerste single duurt langer dan vijf minuten, maar hun tweede nieuwe uitgave duurt slecht twee minuten en een half. Bij “Salt in Your Eyes” is er ook een korte intro maar daarna horen we weer die vertrouwde gitaren. Het eerste deel van deze single is redelijk repetitief. Er zijn maar vier strofen en tussen elk stuk wordt er door de twee zangers samen de tussenstukken gevuld. Naar het einde toe van het nummer wordt deze samenzang onderbroken door chaotisch klinkende gitaren en drums, aangevuld met geschreeuw. Het is een verrassende wending maar daarom niet minder goed.

Het zijn twee nummers met een verschillende boodschap maar wat hun kenmerkt zijn de stevige gitaren. Sommige artiesten verliezen na een tijd inspiratie maar dat is bij Trail of Dead duidelijk niet het geval. Wij kunnen niet wachten tot 15 juli wanneer hun nieuwe album uitkomt, maar het zal helaas wel moeten.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wilson55 - "Rosa"

Wilson55 of ‘Wilson fifty-five’ is een nieuwe band uit het charmante Lier. Al enkele jaren repeteren en spelen de Kempenzonen samen, met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Filibuster - "Can't Unfriend Yourself"

Filibuster, de alternatieve rockband uit het Antwerpse, zorgt voor een comeback in 2023. Het laatste muzikale werk van de band dateert al…
AlbumsRecensies

...And You Will Know Us by the Trail of Dead - XI: Bleed Here Now (★★★½): Richtingloze epiek

Als je verder dan de titel gelezen hebt, zul je wellicht al vermoed hebben dat XI: Bleed Here Now het elfde album is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.