Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single olsan – “asjeblief” (feat. Brihang)

© Fabrice Parent

Al wie uit West-Vlaanderen komt, kent het begrip ‘olsan’ waarschijnlijk wel. Maar buiten een West-Vlaams woord is het ook een hiphopduo dat vrij recent het licht heeft gezien. Beide heren waren al een tijdje aan het samenwerken met Fake, maar nu gaan ze samen in zee als olsan. Een tweetal maanden geleden kwam hun eerste nummer “milimeter” uit, dat mooi onthaald werd door de scene. DJ SNS en D. Meeuws zijn nu hier met het tweede nummer, “asjeblief”, een samenwerking met Brihang.

Wat meteen opvalt aan “asjeblief” is de beat. Geen typische hiphopbeat, maar een zeer rustige en eentonige, maar niet storende, instrumental. Des te meer ruimte om de bars van de rappers te laten doorklinken. Die vocals van Meeuws passen zeer goed op dit soort beat; lekker flowend en rijmend. Het refrein van “asjeblief” komt uit de mond van mede Fake-lid Brihang, maar stelt jammer genoeg wel wat teleur. Het komt niet echt binnen, maar de tweede verse van D. Meeuws brengt het niveau dan weer omhoog. Ondanks het mindere refrein is “asjeblief” toch weer een pareltje uit West-Vlaanderen.

InstagramFacebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sepia - "Cirkels"

Ward Van de Voorde, die sinds 2018 muziek uitbrengt onder de naam Sepia, kondigt zijn debuutalbum Vergeet Mij Niet aan. De 21-jarige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lola Young - "FAKE"

In augustus bracht Lola Young nog een ep uit, maar dat ze niet kan stilzitten, bewijst ze meteen door nu al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.