Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Memories” (feat. WILLOW)

Je kon de afgelopen weken niet rond YUNGBLUD heen: de man zat zelfs in de Cooke en Verhulst Show. Als je het als internationale artiest tot daar schopt, dan moet je de mainstream toch wel echt omarmen. En toch probeert YUNGBLUD altijd zijn eigenwijze zelf te zijn. Dat deed hij dit jaar al met “The Funeral” en dat doet hij nu opnieuw met “Memories”. De single is er dit keer samen met WILLOW en dus was er wat hoop dat er een echte poppunkschijf uit zou volgen. Het resultaat is weliswaar meer pop en minder (lees: geen) punk.

Waar we bij “The Funeral” toch nog wat meer punk kregen, hoor je al van bij het begin van “Memories” daar niets meer van terug. Zoals steeds start de man met bepaalde distortion op de vocals om dan de instrumenten te laten invallen. Het bouwt allemaal heel catchy en braaf op naar een refrein. Bij het refrein weten we niet zeker of we naar een boyband aan het luisteren zijn of dat we YUNGBLUD horen. Het is allemaal zo gelikt, dat het gewoon niet anders kan dan een radiohit worden. Ook de verse van WILLOW blijkt heel goed in het geheel te passen om er iets nog commerciëlers van te maken. Op het einde komt er dan nog een gitaarsolo om er toch een beetje rock in te steken, maar YUNGBLUD lijkt vooral te verdrinken in zijn eigen succes. Hopelijk komt hij binnenkort niet met een hond op de proppen.

Op 13 mei staat YUNGBLUD in Vorst Nationaal. Op 2 juli kan je hem bewonderen op de Main Stage van Rock Werchter. Dat belooft.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3369 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

YUNGBLUD @ Vorst Nationaal: De energiekste superster ter wereld!

Als tientallen fans uren voor het optreden al voor de deuren van een zaal zitten te kamperen om op de eerste rij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress - "Where you are" (feat. WILLOW)

PinkPantheress is dé absolute rijzende ster van 2022! Het afgelopen jaar groeide de Britse met haar heerlijke blend van UK Garage, pop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Memories"

Er zijn zo van die artiesten die eigenlijk niet zo bekend zijn bij het grote publiek, maar toch een gigantische fanbase achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.