Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tin Fingers – “Islandhead” (feat. Fenne Kuppens)

© Alex Schuurbiers

Tin Fingers is een Antwerpse band met een authentieke popsound om U tegen te zeggen. De band startte aanvankelijk met ietwat donkere folkmuziek, om vervolgens via een omweg gevuld met garagerock aan te komen bij hun allereerste ep No Hero, die ons een alternatieve popsound biedt. Vreemd genoeg kregen we na dat veelbelovende debuut een stilte van een goede drie jaar alvorens de band na de release van enkele singletjes met hun debuutalbum Groovebox Memories op de proppen kwam. Ook op dat album slaagde de band erin om een popsound te creëren die moeilijk te definiëren valt; aan authenticiteit geen gebrek bij de mannen van Tin Fingers!

Voor hun nieuwe single “Islandhead” werd een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Fenne Kuppens van Whispering Sons. Een alternatieve popsound die gecombineerd wordt met de zang van de frontvrouw van Belgiës beste postpunkband; dat is op papier op z’n minst een opmerkelijke combinatie te noemen. Tin Fingers lijkt zijn sound volledig te behouden, met een vrolijke doch melancholische instrumentatie. De zang van Machtelinckx doet ons met vlagen denken aan Antony & The Johnsons; dat ondertussen is omgedoopt tot ANOHNI. Zijn zang wordt zo goed als voortdurend gecombineerd met die van Kuppens en de combinatie van de hoge mannelijke stem met de vrij lage stem van Kuppens is er eentje uit de duizend. Het geheel is werkelijk waar bangelijk goed te noemen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

160 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

PLAY Festival (Dag 2): Rust in de chaos

Waar het vrijdagavond nog Sylvie Kreusch was die de plak zwaaide in de Muziekodroom, was het gisterenavond de beurt aan Fenne Kuppens…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race - "Terror"

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.