Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tin Fingers – “Islandhead” (feat. Fenne Kuppens)

© Alex Schuurbiers

Tin Fingers is een Antwerpse band met een authentieke popsound om U tegen te zeggen. De band startte aanvankelijk met ietwat donkere folkmuziek, om vervolgens via een omweg gevuld met garagerock aan te komen bij hun allereerste ep No Hero, die ons een alternatieve popsound biedt. Vreemd genoeg kregen we na dat veelbelovende debuut een stilte van een goede drie jaar alvorens de band na de release van enkele singletjes met hun debuutalbum Groovebox Memories op de proppen kwam. Ook op dat album slaagde de band erin om een popsound te creëren die moeilijk te definiëren valt; aan authenticiteit geen gebrek bij de mannen van Tin Fingers!

Voor hun nieuwe single “Islandhead” werd een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Fenne Kuppens van Whispering Sons. Een alternatieve popsound die gecombineerd wordt met de zang van de frontvrouw van Belgiës beste postpunkband; dat is op papier op z’n minst een opmerkelijke combinatie te noemen. Tin Fingers lijkt zijn sound volledig te behouden, met een vrolijke doch melancholische instrumentatie. De zang van Machtelinckx doet ons met vlagen denken aan Antony & The Johnsons; dat ondertussen is omgedoopt tot ANOHNI. Zijn zang wordt zo goed als voortdurend gecombineerd met die van Kuppens en de combinatie van de hoge mannelijke stem met de vrij lage stem van Kuppens is er eentje uit de duizend. Het geheel is werkelijk waar bangelijk goed te noemen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

221 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alabaster DePlume, STAKE, Whispering Sons en meer naar Boomtown!

Van 14 t.e.m. 23 juli wordt Gent het epicentrum van kunst en cultuur. Tijdens de eerste zeven dagen van de Gentse Feesten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.