Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The WAEVE – “Something Pretty”

The WAEVE is een gloednieuwe band bestaande uit Rose Elinor Dougall en Graham Coxon, die we voornamelijk kennen als de ongelooflijk getalenteerde gitarist van Blur. Dougall was op haar beurt lid van The Pipettes en trad ook op met Mark Ronson. De samenwerking tussen Dougall en Coxon, die in april werd aangekondigd, kwam toen uit de lucht vallen; het idee voor een samenwerking zou in het midden van de coronapandemie hebben plaatsgevonden.

Bij het ontstaan van een nieuwe band is het altijd een beetje gissen naar wat we zouden kunnen verwachten. Op “Something Pretty” horen we een discoachtige beat waarvan een mens nerveus zou worden, die wordt vergezeld van zang die ons net zo nerveus maakt. Af en toe horen we een korte gitaarlick van Coxon die ons aan zijn gitaarskills weet te herinneren. Op de een of andere manier slaagt The WAEVE er wel in om het hyperactieve tempo op een vernieuwende en bovenal catchy manier te brengen, wat ervoor zorgt dat we toch benieuwd zijn naar wat ze ons in de toekomst zullen brengen. The WAEVE heeft alvast wel het potentieel om meer te worden dan een projectje; zoveel is zeker.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.