Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bongloard – “The Gram”

© Bibian Bingen

Soms is een naam genoeg om je aandacht te trekken en bij Bongloard was dat zeker het geval. De band uit Utrecht brengt een furieuze mix van garage en punk in een strak kleedje en maakt daarbij geen compromissen. Zo verschijnt op 20 mei het debuutalbum van het trio en met “Problem” en “I’m Staying In Bed Today” kregen we daaruit al twee heel coole songs te horen. Het werd dus eens tijd om bij de derde single “The Gram” even een artikel te wijden aan de geweldig krachtige garagepunk van de band.

Met een gitaar die goed agressief tekeer gaat, laat Bongloard er heel weinig gras over groeien. Eens de fuzzpedalen dan volledig worden ingedrukt, zit je al meteen te zweten nog voor de moshpit goed en wel gestart is. Het concept is simpel, maar met gierende gitaren kan je eigenlijk heel weinig misdoen. Dat merk je ook tijdens het refrein wanneer de gitaar als een alarm je oren penetreert en je niet anders kan dan alle remmen loslaten. De gitaren blijven op een furieus tempo alles aan gort spelen, waardoor we nu al kunnen concluderen dat Bongloard heel goed weet waar het mee bezig is. Met een kleine break in het midden waarbij we invloeden vanuit duistere metalsferen horen terugkomen, verrast de band ons nog eens om daarna het tempo weer de hoogte in te knallen. Geweldig nummer van een band die je nu op de radar moet zetten!

Facebook / Instagram

3619 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2022

Dit jaar kwamen er een hoop uitstekende platen van Belgische bodem uit, waarvan we de twintig beste al aan je voorschotelden, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bongloard - "CR@FP" & "Monster"

Eerder dit jaar verscheen de geweldige debuutplaat People Overreacting to My Behaviour van Bongloard. Het drietal uit Utrecht overtuigde daarop met gierende…
FeaturesInterviews

Maak kennis met Bongloard: 'We zijn stapje voor stapje buiten Nederland aan het spelen'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.