Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith – “Love Me More”

Dat het tegenwoordig niet allemaal kommer en kwel hoeft te zijn bewijst Sam Smith met hun eerste nieuwe single sinds 2020. Na een teaser eerder deze week waarin Sam het nummer zong in een zwart-wit video vergezeld van de melding Soon x, krijgen we nu eindelijk het volledige nummer te horen. Dat het een heel persoonlijk nummer is voor de Brit, blijkt duidelijk uit de manier waarop ze het omschrijven. ‘”Love Me More” is geschreven voor iedereen die zich anders voelt, iedereen die elke dag moet beletten lelijke dingen te zeggen over zichzelf,’ aldus de superster. Verder omschrijft Sam ook hoe het nummer het gevoel omvat van hoe ze na een lang en moeizaam proces eindelijk leerden om aardig te zijn tegen zichzelf. ‘De voorbije twee jaar is muziek meer dan ooit mijn therapie geweest, ik hoop dan ook dat dit nummer een vriend voor je kan zijn.’ Inspirerende woorden van een artiest die voor veel mensen die worstelen met hun identiteit de voorbije jaren toch ietwat uitgegroeid is tot een rolmodel.

Het nummer is, ook los van de fijne boodschap, in elk geval een welgekomen terugkeer naar het soort powerballads waar Sam Smith eerder al potten mee brak in de hitlijsten. Het introspectieve lied opent ietwat melancholisch met hun karakteristieke vocalen die meteen de thematische toon zetten. Die melancholie ruimt echter al snel plaats voor een zekere speelsheid wanneer een lichte beat de kracht die gepaard gaat met de vocale boodschap in de verf zet. Wanneer het nummer in de finale uitmondt in een samenzang die “Love Me More” het gevoel van een lofzang bezorgt, besef je ten volle waarom het uitermate fijn is dat Sam Smith hun stem opnieuw met de wereld deelt. De single is de voorloper van een nieuwe langspeler en lijkt alvast een indicatie dat de opvolger van Love Goes wederom een boeiend hoofdstuk in de carrière van één van de meest succesvolle Britse artiesten van de voorbije tien jaar gaat worden.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX & Sam Smith - "In The City"

Charli XCX werd in het prille begin van haar carrière vooral bekend om nummers als “Boom Clap” en “Break the Rules“, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.