Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jared James Nichols – “Hard Wired”

Foto: Epiphone

Jared James Nichols is een naam die bij vele liefhebbers van blues en bluesrock wel ergens een belletje doet rinkelen. De Amerikaan speelde onder andere samen met Joe Bonamassa, Peter Frampton en Steve Vai. Verder is hij ook nog ambassadeur van Gibson, het gitaarmerk dat door onder andere Slash, Tony Iommi en Billy Gibbons wordt geliefkoosd. Nichols zelf is al actief sinds 2013, maar heeft in die tijd nog maar twee ep’s en twee studioalbums uitgebracht. Ondanks een recente armbreuk dateert zijn meest recente ep Shadow Dancer nog maar van vorig jaar.

Nichols wacht niet met tonen waar we voor gekomen zijn; “Hard Wired” opent met een stevige gitaar die wordt voorzien van wat vette fuzz. Al na een goeie vijf seconden trakteert hij ons op een eerste gitaarsolo en ook het geluid is om van te smullen. Even later vallen de drums in die het nummer van een meer dan degelijk hardrockgehalte voorzien. De zang van Nichols staat ook zeker op punt; zijn rauwe rockstem dient het nummer perfect. Voor de Amerikaan een laatste keer het aanstekelijke refrein inzet krijgen we nog een solo cadeau en die gaat zowaar nog sneller dan de eerste. Voor liefhebbers van scheurende gitaren is “Hard Wired” een absolute must-hear.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Jared James Nichols - Jared James Nichols (★★★): Hard, harder, hardst, maar vaak ook te hard

Jared James Nichols is al jaren een van de toonaangevende artiesten van de Amerikaanse bluesrockscene. Dat blijkt onder meer uit de twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.