Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shoko Igarashi – “Comfy Place”

© Victor Pattyn

Shoko Igarashi heeft al veel van de wereld gezien en gehoord. Ze zette haar eerste muzikale stappen in haar geboorteland Japan, studeerde vervolgens jazz aan het Berklee College of Music in de Verenigde Staten en woont nu in België waar ze de laatste tijd regelmatig opduikt op onze muziekpodia. Daar brengt ze samen met haar partner Casimir Liberski verrassende muziek die een stuk verder reikt dan haar traditionele jazzachtergrond.

Zo verschenen er onlangs al twee singles: de combinatie van zwoele jazz en dromerige elektronica op “CASH OK“, maar ook “AppleBanana“, een nummer waar ze invloeden van de legendarische Japanse band Yellow Magic Orchestra en hun verwante muzikanten niet onder stoelen of banken steekt. Wie Shoko Igarashi echter al eens live heeft gezien, weet dat ze nog eclectischer durft gaan. Dat bewijst ze met “Comfy Place”, de nieuwste single uit haar album Simple Sentences dat op 20 mei zal verschijnen via Tigersushi.

“Comfy Place” is een prachtig vormgegeven nummer. Shoko Igarashi dompelt ons onder in een wereld vol verrassende texturen. De vibrerende zwellende synths creëren meteen sfeer en de beat klinkt ontzettend fris en speels. De kern van het nummer is echter toch wel de eigenzinnige baslijn die met zijn warme klank perfect past bij galmende rondspokende stem van Igarashi. Hier en daar lijkt “Comfy Place” subtiel te knipogen naar Warp-artiesten van rond de eeuwwisseling, zoals bijvoorbeeld Boards of Canada of Plaid, maar nostalgisch wordt het nooit. Daarvoor is de muziek van Shoko Igarashi te eigenzinnig en naar de toekomst gericht.

Simple Sentences verschijnt op 20 mei via Tigersushi.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

aki, Dorian Dumont, N∆BOU & Shoko Igarashi @ AMOK: Op muzikale ontdekkingstocht in Brugge

De zomer zit er definitief op en de druilerige herfst is opnieuw in de Brugse straten geslopen. Geen slecht nieuws, want sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.