Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Winnie Raeder – “Promised Love”

Sommige artiesten hebben weinig nodig om hun emoties over te brengen. Deze relatief onbekende Winnie Raeder is daar een voorbeeld van, en ze doet het ook nog eens heel goed. De Deense zangeres begon haar carrière in 2019 met de single “Don’t you dare”. Datzelfde jaar bracht ze ook haar eerste ep genaamd From Here uit, waar haar debuutsingle ook op stond. Sindsdien heeft Raeder enkel nog een paar singles uitgebracht. Haar vorige nummer, “The End Of Me”, dateert van midden maart. En nu, iets meer dan een maand later, heeft ze het vervolg op dat nummer uitgebracht. Met deze nieuwe uitgave heeft Winnie Raeder ook meer informatie vrijgegeven over haar toekomstig project genaamd I Could Swim, dat op 6 mei dit jaar zal uitkomen. Dit zal een collectie van vijf nieuwe nummers zijn waarvan de videobeelden aan elkaar gelinkt zijn.

Winnie Raeder begint “Promised Love” met een nogal sobere intro. Haar stem klinkt eerder breekbaar en er is weinig muzikale ondersteuning. De manier waarop de Deense zingt doet ons een beetje denken aan de zangstijl van de Amerikaanse zangeres Fleurie. De breekbaarheid van haar stem zorgt ervoor dat de inhoud van haar tekst beter overkomt. Ze zingt namelijk over een liefde die ze nooit kwijt wil en vraagt zich af wat er zou gebeuren moest ze die verliezen. Naarmate het nummer vordert, wordt Raeder vergezeld door meer instrumenten, op een bepaald moment is er zelfs een zachte gitaar te horen. Hoe meer instrumenten er te horen zijn, hoe sterker de stem van de zangeres klinkt. Daarbij valt het breekbare van in het begin dus weg. Aan het einde van het nummer valt Raeder wel weer terug in haar sobere, fragiele zone en vervalt de ondersteuning van de vele eerder gehoorde instrumenten opnieuw.

Dat Winnie Raeder nog redelijk onbekend is, houdt haar niet tegen om haar talent te verspreiden. Wij kijken alvast uit naar haar muzikale project op 6 mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. - Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022) (★★★½): Diepblauwe clubvibes

Tot een dik jaar geleden waren het enkel de muzieksnobs die de naam Fred Gibson al eens voorbij hadden zien komen. Vandaag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tommee Profitt & Stephen Stanley - "I'll Carry You"

Als we denken aan Tommee Profitt, dan denken we vooral aan muziek met actie en drama. Het mag dan ook niet verbazen…
InstagramLiveRecensies

Tamino @ Lotto Arena: Gewonnen thuismatch

De andere kant van de Atlantische Oceaan, het Midden-Oosten en zowat elke uithoek van Europa: Tamino heeft het, na zijn overwinning in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.