Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Megan Thee Stallion – “Plan B”

Megan Thee Stallion galoppeert nogmaals richting de hitlijsten. Dat doet ze met een nieuw nummer dat aanvoelt als een aanval op een voormalige geliefde waar duidelijk nog een verbaal appeltje mee te schillen valt. “Plan B” kreeg al een uitgebreide tease op Coachella toen een deel van de single na een aankondiging op Twitter plots opdook in de set van de Amerikaanse rapster. Het nummer werd tijdens het optreden door Megan geïntroduceerd als ‘motherfucking personal’ en is gericht aan ‘whom the fuck it may concern’. Dat iemand duidelijk op het verkeerde paard gewed heeft door tegen de schenen van Megan Thee Stallion te schoppen, mag duidelijk zijn, want de ex in kwestie heeft nu een ouderwetse diss track aan zijn been.

Ouderwets, het is een gevoel dat wat overheerst bij dit “Plan B”. Door de sample van Jodeci’s “Freek’N You” in een remix van Wu-Tang Clan krijg je een nummer dat in combinatie met de rechtlijnige rap van Stallion onvermijdelijk wat als een tijdscapsule naar de jaren negentig aanvoelt. “Plan B” voelt dan ook als een nummer dat zo uit het portfolio van Lil’ Kim had kunnen komen. Het is duidelijk dat Megan ook op haar nieuwste nummer haar neus niet optrekt voor controversiële uitspraken. Plan B refereert namelijk naar het uitvoerig slikken van de morning-afterpil. Al in het eerste vers rapt Megan Thee Stallion dan ook ‘Still can’t believe I used to fuck with ya / Poppin’ plan B’s ‘cause I ain’t planned to be stuck with ya’. Het is geen nummer dat de impact van een “WAP” zal genereren, maar er zijn al minder entertainende vormen van het relationeel verwerkingsproces op ons afgevuurd de voorbije jaren.

Megan Thee Stallion aan het werk zien en luidkeels je eigen ex de middelvinger geven kan op 7 juli tijdens Les Ardentes,

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Renée Rapp & Megan Thee Stallion - "Not My Fault"

Een filmversie van een musical, die gebaseerd is op een filmklassieker. Het doet eventjes de hersenen smelten bij het lezen, maar het…
Festivalnieuws

Doja Cat, Central Cee, Offset en meer naar Les Ardentes 2024!

Het is december en de zomerfestivals strooien met cadeautjes. Niet alleen Rock Werchter en Lokerse Feesten kwamen de afgelopen dagen met nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B - "Bongos" (feat. Megan Thee Stallion)

De laatste keer dat Cardi B en Megan Thee Stallion samenwerkten aan een nummer, leverde dat niet alleen een wereldhit op, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.