Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single West Coast Caravan – “Wanderer”

Rauw, ongelikt en hoekig; zo beschrijven de jongens van West Coast Caravan zichzelf. Als een pittige mix van kattenkwaad en finesse brengt dit trio een barrage aan riffs en luidkeels gepreek die menig gitaarenthousiast doet opkijken. Ook ambitie en goesting ontbreken er niet aan en die ingesteldheid werpt zijn vruchten af. Vorig jaar won de band Road Rock 2021 en ze zijn nu ook terug te vinden op de affiche van het gelijknamige festival naast acts zoals DIRK. en The Sore Losers. Verder bereikten ze de finale van Local Residents 2022 en kregen ze airplay bij onder andere Radio Willy. Deze ‘caravan’ weet duidelijk van geen afremmen, zo kondigden de jongens recent hun debuut-ep aan waaruit we met “Wanderer” de tweede single voorgeschoteld krijgen. 

De officiële release van deze single staat gepland voor aanstaande vrijdag 22 april. Maar bij ons kan je alvast smullen van de première. In vergelijking met de eerdere single “Night Time (All Day)”, krijgen we met het huidige “Wanderer” meer ademruimte tijdens de start van het nummer. Onder een zonnig samenspel maken we kennis met de opgewekte roadtrip die ons te wachten staat. Wanneer Stijn Hofmans kenmerkend stemgeluid zijn intrede doet, is de vergelijking met bands als The Black Keys snel gemaakt. We laten ons begeleiden van de narratieve strofen naar de driftige refreinen waar deze drie muzikanten alles uit de kast halen om een zomerse indiehit te maken. Het begin van het einde valt te herkennen aan de gitaarsolo die je margaritas ongetwijfeld weet te klutsen. Wij kijken alvast uit naar het eerstvolgende tuinfeest waar dit nummer vast en zeker resulteert in een ontspannen zomerdag. 

Wie West Coast Caravan aan het werk wil zien, houdt maar best 5 mei vrij. Dan speelt de band namelijk in BarBroos te Gent, en dat belooft altijd een feestje te worden. 

Facebook / Instagram / LinkTree

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

46 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles West Coast Caravan – “Black Tides” & “Night Time (All Day)”

West Coast Caravan is een jong trio uit Sint-Niklaas dat sinds enkele maanden het Waasland net iets meer funk probeert te geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.