Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TC & The Groove Family – “Bossfight” (feat. Pariss Elektra)

TC & The Groove Family is een tienkoppige groep en geesteskind van drummer/percussionist Tim Cook. Multiculturaliteit en verschillende genders zorgen voor een boeiende combinatie aan invloeden en stijlen. Zuiderse percussie, Afrikaanse psychedelica en UK jazz worden door elkaar gemixt met thuisbasis en ontmoetingsplaats Leeds als vaste grond. Vandaag brengt TC & The Groove Family ons met “Bossfight” (feat. Pariss Elektra) een eerste voorproefje van het debuutalbum First Home.

Zonder twijfel gooien de blazers en percussie ons in een boksring waar we moeten sparren met de woorden van Pariss Elektra. Met veel bezieling uit ze haar woede over de Brexit, het alomtegenwoordige racisme en hoe de overheid daar zelfs toe bijdraagt. Ze deelt rake slagen uit, maar de instrumentatie stelt gerust. Het soulvolle karakter dringt door en er kan gedanst worden. Samen scandeert de band: ‘Fight!’. Pariss Elektra kreeg in de studio het ‘boss fight’ gevoel, alsof de laatste vijand bijna verslagen is. Ze speelt goed in op de muzikanten die met een fantastisch arsenaal aan ritmes en melodieën er een échte “Bossfight” van maken. We krijgen het gevoel dat dit nummer een anthem in wording is voor iedereen met dezelfde gevoelens. Krachtige staccato’s en een licht agressief gitaarriedeltje doen het geheel nog een laatste keer ontploffen. De combinatie van die felle blazerssectie, het speelse gitaargebruik, dansbare ritmes en dan als kers op de taart de sociaal-politieke geladenheid maken van “Bossfight” een UK jazzparel die ook nog eens relevant is. Episch is een understatement.

Op 10 juni 2022 komt hun album First Home uit, waarop Pariss Elektra nog een aantal keer zal terugkeren om oproer te kraaien.

TC & The Groove Family: Facebook / Instagram

Pariss Elektra: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

KOKOROKO - Could We Be More (★★★): Fela Kuti's wit merk

Je debuutplaat nog moeten uitbrengen en al wereldberoemd zijn, het is voor weinige artiesten of bands in de muziekwereld weggelegd. Achtkoppige afro-jazz…
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Muito Kaballa - "Little Child"

Muito Kaballa begon als een soloproject van de Duitse Niklas Mundermann. Na een soloplaat wilde hij het roer omgooien en andere oorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.