Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men – “This Happiness”

© CPU – Fleur De Backer

Het is onmogelijk om over Of Monsters and Men te schrijven en “Little Talks” niet te vermelden. De IJslandse band wist dat gigantische succes echter nooit meer opnieuw te herhalen, maar bleef over het algemeen wel hele fijne muziek afleveren. Het laatste studioalbum van het vijftal dateert echter wel al uit 2019, al volgden er in de tussentijd wel nog wat losse singles, ep’tjes en een speciale verjaardagseditie van het baanbrekende debuut My Head Is An AnimalNu werkt de band rond zangeres Nanna Bryndís Hilmarsdóttir en gitarist Ragnar Þórhallsson opnieuw richting een nieuw project, want “This Happiness” is het eerste voorsmaakje TÍU.

‘Are you ready to laugh, dance and cry with us?’, stond er te lezen in de aankondiging van deze single, en nu we het nummer hebben gehoord, wordt dat plots veel duidelijker. Op iets minder dan vier minuten tijd neemt Of Monsters and Men ons mee doorheen heel wat emoties, maar telkens met dat herkenbare glinsterende randje. “This Happiness” begint al redelijk breekbaar, met Ragnar die ons begeleid door een krakende piano naar een eerste hoogtepuntje te leiden. Op die manier kabbelt de track als een idyllisch IJslands beekje dromerig voort, tot het ergens net over de helft helemaal openbreekt. Een gitaar zorgt voor een muzikale geiserontploffing, waardoor er een soort melancholische emotie aan het geheel wordt toegevoegd. “This Happiness” is Of Monsters and Men op zijn best dus, waardoor de band ons wederom weet te betoveren.

TÍU, een vijf nummers tellende ep, verschijnt op 10 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "Destroyer"

Het IJslandse Of Monsters and Men werd in eerste instantie afgeschreven als een eendagsvlieg, nadat er na hun monsterhit “Little Talks” nooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "Visitor"

Het IJslandse Of Monsters and Men blijft niet bij de pakken zitten. Het vijftal uit Reykjavík scoorde in 2012 een wereldhit met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Volbeat, Balthazar, Inhaler en meer naar Pinkpop 2020!

Deze week maakte Pinkpop bekend geen perspresentaties meer te doen, nadat ze vorige week onder andere de komst van Red Hot Chilli…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.