Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ray Vans & FigureItOut – “crawling back to you”

Ray Vans heeft al wat muziek beschikbaar op de streamingdiensten en laat twee artistieke kanten zien. Tot en met 2020 kunnen we het merendeel van zijn muziek klasseren onder r&b en rap, na 2020, koos hij meer voor de richting van poppunk met een vleugje rap. FigureItOut onstond in 2012 als een nostalgisch project met de focus op covers van blink-182 en New Found Glory. In 2020 bracht FigureItOut een album met eigen songs uit, met Searching for More, waarop de duidelijk invloed van blink-182 en Angels & Airwaves op te horen valt. Vandaag is Mike Weakley de enige overblijver in FigureItOut en ambieert hij naast het schrijven van muziek ook een carrière als producer. De samenwerking tussen beide heren resulteert in “crawling back to you”, geschreven door beiden en een producerdebuut voor Mike Weakley.

“crawling back to you” klinkt als een nummer dat uit de hoogconjunctuur van de poppunk komt. De invloeden van blink-182, Box Car Racer en Sum 41 zijn duidelijk te horen, maar deze zijn op een quasiperfecte wijze geblend tot een zeer degelijke geheel. De stemkleuren van Ray Vans en Mike Weakley passen zeer goed bij elkaar, waardoor het nostalgische element van de topbands in het genre ook op dit vlak terug te vinden is, daar poppunk vaak op zijn best is wanneer er meerdere zangers samen zingen. Het is niets vernieuwends, maar voor de liefhebbers van het genre is dit een steengoed nummer, doordrenkt van de beste elementen die de grote bands van weleer in hun nummers wisten te verwerken. Wat ons betreft een perfecte samenwerking en een geslaagd debuut als producer voor Mike Weakley. Op “crawling back to you” geldt dat de som van beide delen een meerwaarde biedt. Wij zijn blij dat er anno 2022 toch nog artiesten zijn die er volledig voor gaan om het genre eer aan te doen.

Instagram / Twitter / Website / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.