LiveRecensies

UV-TV @ De Roes: Een televisieavond zonder drama

Net geen jaar geleden verscheen Always Something, de derde plaat van UV-TV. De band uit New York had nog nooit voet aan wal gezet in België en dus werd het hoog tijd om dat wel eens te doen. De Roes leek daarvoor de perfecte plek, want in een kelder die echt heel vochtig ruikt, komt de rammelrock van de band het best tot zijn recht. De groep stelde de volledige nieuwe plaat voor en dat was de ene keer meer succesvol dan de andere keer.

Normaal konden we ook genieten van heerlijke noise uit eigen land, maar Vision 3D moest verstek geven wegens corona. Op die manier kon UV-TV er meteen aan beginnen rond 21u30. De groep liet de gitaren meteen ronken met het geweldige “Distant Lullaby”. Je merkt al meteen dat de drums heel goed doorklinken in zo’n kelder waardoor het geheel net iets charmanter naar voor komt. Het rammelt dat het geen naam heeft, maar UV-TV komt er mee weg.

De heerlijke samenzang tussen zowel frontvrouw als de twee gitaristen, geven de songs wat extra panache. Toch lijkt het ons dat de frontvrouw niet altijd goed bij stem is. Dat maakt op zich niet uit, want ook muzikaal kruipen er hier en daar wat foutjes in. De band is duidelijk niet het beste in perfect klinken live, maar ook dat past allemaal in het plaatje van deze band, want hun muziek is gemaakt om imperfect te klinken. Ook de violetwaas en de vele rook in de kelder, gaven UV-TV zijn charme waardoor je meteen wist aan wat te verwachten.

Met een deel stevige rammelnummers, kregen we meteen een sterke kracht in de set te horen, maar niet veel later zakte het allemaal wat in. “I Don’t Mind” legt een klein beetje de pijnpunten van de groep bloot. Het is te traag, het voelt weinig vernieuwend aan en het is vooral te hoog gegrepen voor de stem van zangeres Rose Vastola. Toch heeft UV-TV altijd een eindsprint in zich. Muzikaal proberen ze iedere song te eindigen om een explosie van fuzz en gitaarsolo’s en dat werkt ook.

Het weinig publiek dat in De Roes aanwezig was, kon dit wel smaken en na een tijd werd er uitgebreid gedanst en gesprongen op de muziek. Het viel meteen op dat de oude nummers van de band iets meer rammelen en het is jammer dat er niet gekozen werd voor een betere mix van songs. Nu lag de nadruk op Always Something (met alle nummers uit die plaat), waardoor je soms vergat dat ze ook nog twee andere platen hebben. “Severed Hand” uit het debuut bijvoorbeeld kwam stevig binnen en het is jammer dat de band niet af en toe ook zo knalde.

Op die manier werd er nog een eindsprint ingezet, want alles wat voor die oude songs passeerde, passeerde ook gewoon. Er was weinig memorabel aan en de statische manier waarop de band op het podium stond, hielp er ook niet mee. “Hear” en een onbekend nieuw nummer gaven weliswaar aan dat UV-TV op het eind toch nog eens alle remmen los ging laten. We hoorden psychedelische outro’s en lekkere fuzzsolo’s waardoor we eigenlijk wat teleurgesteld waren dat de band in het begin van de set zo braaf klonk. Op die manier bewezen ze weliswaar dat ze het in zich hebben.

UV-TV heeft dus nog wat werk om zijn liveperformance echt op punt te krijgen. De show in Gent was hun eerste in België, maar het wordt zeker niet hun meest memorabele ooit. De band heeft er ook al een lange tour opzitten, maar dat zou geen excuus mogen zijn voor de vele foutjes die naar voren kwamen. Toch klonk hun muziek perfect in de setting die De Roes voorstelde en op die manier hadden we een fijn rammelrockconcert voor onze kiezen gekregen. Mits gesleutel aan de setlist, zien we UV-TV binnenkort graag nog eens terug!

Finally organiseert binnenkort nog wat concerten in De Roes, ontdek ze allemaal hier.

Setlist:

Distant Lullaby
Overcast Forever
Back To Nowhere
I Don’t Mind
Holland Sunday
Always Something
World
Severed Hand
Superabound
Hear
(Onbekende nieuwe song)
Wildflower
Plume

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

UV-TV - Always Something (★★★½): Zomerse nummers voor wie liever in de schaduw leeft

De kans dat UV-TV een belletje doet rinkelen, is misschien niet erg groot, en dat is gezien het talent van de band…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 86

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.