Nieuwe singles

Nieuwe single Muito Kaballa – “Little Child”

Muito Kaballa begon als een soloproject van de Duitse Niklas Mundermann. Na een soloplaat wilde hij het roer omgooien en andere oorden verkennen. Samen met muzikant Jan Janzen begon hij de negenkoppige band Muito Kaballa Power Ensemble. Vandaag brengt Muito Kaballa officieel de eerste single uit, “Little Child”, van het aankomend album Little Child. Muzikale inspiratie halen ze uit de jazz, afrobeat en funk, terwijl inhoudelijke inspiratie vaak komt uit sociale problematieken zoals gelijkheid en het klimaat. Deze nieuwe single kaart dan weer de mentale toestand van het individu aan.

Mundermann schreef het nummer in een periode van mentale neerslachtigheid. Hij moest opnieuw op zoek naar het geluk van zijn innerlijke kind en hij hielp zichzelf met schrijven van deze compositie. Mentaal welzijn is van levensbelang en soms is het nodig om even aan onszelf te denken. Dat voelen we ook meteen bij het beluisteren van “Little Child”: een warm, oprecht gevoel omarmt ons en brengt ons zwoel naar betere oorden. Conga’s en ander slagwerk worden begeleid door verschillende solo’s van gitaar en trombone. Die weten de juiste toon te zetten en perfectioneren samen met de vocalen het geheel. Muito Kaballa vindt deze combinatie van de melodie als oorwurm met de boodschap van de tekst enorm belangrijk en dat horen wij ook. “Little Child” is meer dan zomaar een jamsessie tussen getalenteerde muzikanten, het vertelt een belangrijk verhaal dat ook nog eens boeiend gebracht wordt. Samen slagen ze erin om ons innerlijke kind negen minuten lang gelukkig te maken. Dankzij de slotakkoorden van de trombone, trompet en saxofoon blijft ook daarna het tere gevoel nog even hangen.

We kijken alvast uit naar het album Little Child, dat op 6 mei 2022 uitkomt. Op 30 april 2022 stelt het ensemble het album voor in de VK in Brussel en op 26 juni 2022 staan ze op La Nature Festival in Vielsalm.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELISA - "Perspective"

JELISA is een echte duizendpoot. De Nederlandse was eerst actrice en danseres, maar nu combineert ze modellenwerk met een muzikale carrière. Als Amsterdamse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Newman – “Holy Love”

Wie kent dé hit nog van 2012? “Feel the love” van Rudimental was een ongeziene schijf met John Newman als hoofdartiest. Daarnaast…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Charlotte Dos Santos - "Hello Hello"

Na de al eerder uitgebrachte singles “Away From You” en “Patience” komt Charlotte Dos Santos met een nieuw nummer. Tegelijk met de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.