Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzo – “About Damn Time”

©CPU – Joost Van Hoey

Melissa Jefferson is een naam die bij weinigen een belletje zal doen rinkelen, maar Lizzo daarentegen zal bij veel mensen de muzikale juices wel doen stromen. De Amerikaanse scoorde enkele jaren geleden enkele grote hits zoals “Juice”, “Good as Hell” en “Truth Hurts” en haar naam was overal in de hitlijsten te vinden, en dat samen met Sasha. Voor wie Sasha niet kent, dat is de blokfluit waar Lizzo maar al te graag op losgaat en uiteraard heeft het muziekinstrument ook een eigen Instagrampagina. Het is eens iets anders dan een pagina van een schattig hondje of een influencer die superfruit aanraad.

Op 15 juli brengt Lizzo haar vierde album uit en daarvan krijgen we nu het eerste nummer te horen. Wat betekent dat “Rumors”, de samenwerking met Cardi B van enkele maanden geleden, daar niet op terug te vinden zal zijn. “About Damn Time” doet ons meteen warmlopen voor Special dankzij het funky gehalte van het nummer en de passage van Sasha.

“About Damn Time” neemt ons terug mee naar de tijd van disco en van CHIC, want het groovy gitaartje is er eentje die meteen doet denken aan le freak himself Nile Rodgers. Voeg daar nog eens een aanstekelijke baslijn aan toe samen met de attitude van Lizzo en zo kom je met een chille dansschijf. ‘Turn up the music, turn down the lights, I got a feelin’ I’m gon’ be alright’, klinkt het en de weinig originele tekst blijft al gauw hangen. Wat verder op de discotrack zingt Lizzo ‘I’m coming out’, wat uiteraard doet denken aan Diana Ross en opnieuw aan Nile Rodgers, die het iconische “I’m Coming Out” schreef. Er is eigenlijk niets vernieuwend of origineel aan Lizzo haar nieuwste single, maar “About Damn Time” is desondanks een zeer fijne single die uitnodigt tot dansen.

Special verschijnt op 15 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lizzo @ Sportpaleis: Popdiva met een open hart

Las Vegas daalde gisterenavond even neer in het Sportpaleis dankzij popster Lizzo. De Amerikaanse zangeres is nu al enkele jaren een van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzo - "Grrrls"

‘Het wordt tijd dat Lizzo nog eens nieuwe muziek uitbrengt’ is een gedachte die je misschien enkele maanden geleden had. Als dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzo - "Rumors" (feat. Cardi B)

Ondanks dat Lizzo haar debuutalbum al dateert van 2014, begon ze pas enkele jaren geleden echt door te breken in Europa. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.