Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian – “Young and Stupid”

© Hollie Fernando

Wie aan de gemiddelde Schot denkt, ziet al snel een struise, kiltdragende woesteling voor ogen. Dat dergelijke stereotypen redelijk simplistisch zijn, bewijst de fijngevoelige indiepop van Belle and Sebastian al meer dan twee decennia. De warme instrumentatie en een overvloed aan verhalende teksten misten slechts zelden een mogelijkheid om een glimlach op onze mond te toveren. Door hun gevulde repertoire zouden we evenwel durven vergeten dat het al zeven jaar geleden is dat de groep nog eens een volwaardig eigen, nieuw album uitbracht. “Unnecessary Drama”, met haar dolgedraaide harmonica, en “If They’re Shooting At You”, een rustiger nummer met trompetwerk als ruggengraat, slaagden er al in om ons op te warmen voor het aankomende album A Bit of Previous.

“Young and Stupid”, het openingsnummer van dat nieuwe album, is een typisch Belle and Sebastian-nummer. De groep laat een kenmerkend warm geluid horen. Akoestische gitaren, violen en trompetten komen samen in een nummer waar de harmonie vanaf spat. Frontman Stuart Murdoch doet ons ondertussen terugdenken aan jeugdigere jaren, vol mooie en minder mooie herinneringen. Het nummer sluit af met een gesproken passage waarbij we getroost worden met de boodschap dat we zodanig nietig zijn in dit universum dat ook onze ruzies en ons falen weinig uitmaakt.

Er bestaat geen betere band dan Belle and Sebastian om ons een troostend nummer toe te werpen als een warm dekentje. A Bit of Previous komt op 6 mei uit en belooft nu al een album te worden om naar uit te kijken. Op 8 juli strijkt de band neer op het Cactusfestival in Brugge.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suki Waterhouse & Belle and Sebastian – “Every Day's A Lesson In Humility”

De drukte rond de muzikale rol van de Britse singer-songwriter in Daisy Jones & The Six is eindelijk net wat afgenomen, maar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Belle and Sebastian - Late Developers (★★★½): Even op het verkeerde been gezet

Enkele dagen geleden verraste Belle and Sebastian ons volledig. De Schotse indieband bracht namelijk uit het niets een single uit, die de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.