Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian – “Young and Stupid”

© Hollie Fernando

Wie aan de gemiddelde Schot denkt, ziet al snel een struise, kiltdragende woesteling voor ogen. Dat dergelijke stereotypen redelijk simplistisch zijn, bewijst de fijngevoelige indiepop van Belle and Sebastian al meer dan twee decennia. De warme instrumentatie en een overvloed aan verhalende teksten misten slechts zelden een mogelijkheid om een glimlach op onze mond te toveren. Door hun gevulde repertoire zouden we evenwel durven vergeten dat het al zeven jaar geleden is dat de groep nog eens een volwaardig eigen, nieuw album uitbracht. “Unnecessary Drama”, met haar dolgedraaide harmonica, en “If They’re Shooting At You”, een rustiger nummer met trompetwerk als ruggengraat, slaagden er al in om ons op te warmen voor het aankomende album A Bit of Previous.

“Young and Stupid”, het openingsnummer van dat nieuwe album, is een typisch Belle and Sebastian-nummer. De groep laat een kenmerkend warm geluid horen. Akoestische gitaren, violen en trompetten komen samen in een nummer waar de harmonie vanaf spat. Frontman Stuart Murdoch doet ons ondertussen terugdenken aan jeugdigere jaren, vol mooie en minder mooie herinneringen. Het nummer sluit af met een gesproken passage waarbij we getroost worden met de boodschap dat we zodanig nietig zijn in dit universum dat ook onze ruzies en ons falen weinig uitmaakt.

Er bestaat geen betere band dan Belle and Sebastian om ons een troostend nummer toe te werpen als een warm dekentje. A Bit of Previous komt op 6 mei uit en belooft nu al een album te worden om naar uit te kijken. Op 8 juli strijkt de band neer op het Cactusfestival in Brugge.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 1): De ramp en de genezing

Na enkele jaren afwezigheid door een alom bekend virus ging het Brugse Cactusfestival gisteren eindelijk weer van start. Het feeërieke Minnewaterpark is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Belle and Sebastian - A Bit of Previous (★★★½): Veel meer statement dan terugblik

26 jaar, zolang is het geleden sinds Belle and Sebastian debuutalbum Tigermilk uitbracht. Sindsdien groeide het Schotse zevental uit tot de adel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Belle and Sebastian - "Unnecessary Drama"

Het lijkt alsof Belle And Sebastian wel ieder jaar met iets muzikaal op de proppen komt. Toch is het alweer van 2015…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.