Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Rogers – “That’s Where I Am”

Sommige artiesten doen er jaren over om zich enigszins bij het grote publiek bekend te maken, voor anderen is er dan weer een onvergetelijk startpunt dat hen regelrecht de sterren in katapulteert. De Amerikaanse Maggie Rogers behoort absoluut tot die laatste categorie. Haar spontane sollicitatie naar succes is zelfs gewoon te bekijken op Youtube. Tijdens een masterclass met eregast Pharrell deed ze als studente iedereens mond openvallen met haar nummer “Alaska” en de rest is ondertussen geschiedenis. Met alle welverdiende bewondering werd de succestrein in gang gezet. Maggie ging de wereld rond en bracht met Heard It In A Past Life in de tussentijd een klepper van een debuut uit. Moe maar meer dan voldaan trok ze zich even terug uit alle hectiek, op zoek naar ademruimte en een dosis welverdiende rust.

Onlangs ontvingen we gelukkig opnieuw een teken van leven uit kamp Maggie, met enkele cryptische visuele hints en zelfs meteen een aankondiging van haar nieuwe, tweede langspeler Surrender, verwacht op 29 juli. Toch bleef het nog een week lang gissen naar hoe die nieuwe nummers precies zouden klinken. Tot vandaag, want de Amerikaanse brengt met “That’s Where I Am” eindelijk de eerste single uit van haar tweede album.

“That’s Where I Am” ontvangt ons als vanouds in de gezellige klankwereld die ze de afgelopen jaren voor zichzelf heeft gecreëerd, waar meer akoestische folkelementen zich gezellig vermengen met een euforische dosis popenergie. De grote verrassing lost ze echter in het refrein, waar ze de sterkere drums en gitaarwerk introduceert. Het mag duidelijk zijn dat Maggie zich in haar tussenperiode duidelijk heeft opgeladen met een dosis hernieuwde energie die ze nu ook graag met ons deelt. Meer dan vorig werk heeft “That’s Where I Am” in het gitaarwerk en de anthemachtige melodie een nostalgische ninetiessfeer over zich, die doet denken aan Alanis Morissette.

Maggie Rogers blijft trouw aan haar unieke spirituele zelve, maar bijt zich op het nieuwe materiaal wel vast in meer uitgelaten gitaar- en drumwerk. Het ziet ernaar uit dat we met Surrender een plaat vol bruisende energie zullen krijgen. Laat maar komen. We zijn er klaar voor, Maggie.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Rogers - “Want Want”

In de jaren na haar grote doorbraak in 2017, is Maggie Rogers uitgegroeid van een jonge, ietwat verlegen meid tot een volwassen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mallrat - "Your Love"

Bijna drie jaar geleden ontmoetten we Mallrat voor het eerst in de legendarische rode backstage van de Ancienne Belgique, waar ze toen…
AlbumsRecensies

Amber Jay - Never Too Far from a Dark Thought (★★★½): Grenzeloze muzikaliteit

In 2019 prijkte de naam van Amber Jay al op de gekende BBC Music Introducing lijst, die jaarlijks heel wat ongekend Brits…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.