AlbumsFeatured albumsRecensies

Camila Cabello – Familia (★★): Weinig inspirerend familiefeest

Ongeveer een maand geleden vierde de Cubaanse Camila Cabello haar 25ste verjaardag en vandaag verlost ze haar fans van het wachten. Familia is het derde soloalbum van de popzangeres, nadat ze eerder twee albums uitbracht met Fifth Harmony. De Amerikaanse girlband heeft het ondertussen voor bekeken gehouden, terwijl Cabello nieuwe hoogtes bereikt als soloartieste. De Cubaanse verwerkt haar roots graag in haar muziek, waardoor die vaak als een Zuiders feestje klinkt, en werkt graag samen met allerhande artiesten. Van Young Thug op gigahit “Havana” en haar ex-vriend Shawn Mendes op “Seniorita” tot Ed Sheeran, WILLOW en nog enkele anderen op haar nieuwe langspeler.

Met de titeltrack wordt het album afgetrapt, wat in feite in een intro is van amper zeventien seconden. “Familia” is toch een van de hoogtepunten van Familia en doet je meteen warmlopen voor het Zuiderse feestje met de gastvrouw van dienst. Die gastvrouw ontvangt ons in het Spaans op “Celia” en dat voelt aan als een warme, ritmerijke knuffel. Een frisse gitaar, lekkere percussie en achtergrondzang van Camila’s nichtje zorgen ervoor dat het lied aanvoelt als een leuk familiefeest. “Celia” sluit bovendien af met een trompet gelijkaardig als die van de intro, en zo is de cirkel al een beetje rond.

Op “psychofreak” krijgen we dan een hele andere Camila Cabello te horen, die om te beginnen al in het Engels zingt. De zangeres wordt hier bijgestaan door WILLOW, wier stem nogal schel overkomt, waardoor er daarnaast ook nog eens weinig samenhang is tussen de stukken van de twee artiesten. Meteen daarna is het de beurt aan Ed Sheeran, en die naam doet ons al vermoeden dat we weinig origineels mogen verwachten. Sheeran doorbreekt de Zuiderse illusie, maar ook in de Cabello-stukken blijven we een beetje op onze honger zitten. De ‘bam bam bam bam’, waarnaar de titel verwijst, doet in de verte wat denken aan “Bidi Bidi Bom Bom” van Selena, en dat is dan ook het leukste aan “Bam Bam”.

Wie denkt dat Camila Cabello gastartiesten nodig heeft om de bal mis te slaan, heeft het bij het verkeerde einde. ‘Give me your pain, I’ll take the weight of your shoulders, don’t be afraid, fall onto me let me hold you’ klinkt het op “Boys Don’t Cry”. Niet meteen de meest originele tekst, maar het past op z’n minst wel bij de even weinig originele muziek. “Quiet” sluit hier mooi bij aan en laat zich ook kenmerken door hoge zang die niet altijd even goed gemixt is, waardoor het soms moeilijk te verstaan is. Ook de tekst van “No Doubt” voelt heel ongeïnspireerd aan, al is de muziek daar wel al wat stoerder waardoor Cabello er wel staat.

Terug naar de leuke liedjes. Leadsingle “Don’t Go Yet” is hét feestmoment van Familia. Gooi je heupen los, nog losser en zing dan lekker mee met het catchy refrein. Op “Don’t Go Yet” toont Camila Cabello aan dat ze weldegelijk Engelse teksten kan combineren met het gevoel dat Spaanstalige muziek met zich meebrengt. Op “La Buena Vida” doet ze hetzelfde, en ook al is het euforische gevoel hier minder aanwezig, het blijft wel een tof popnummer.

Familia is een beetje zoals een familie: er zijn goeie en slechte dagen, of in dit geval nummers. Van verschillende samenwerkingen krijgen we spontaan grijze haren en dan staan nog enkele nummers op de plaat die extreem basic klinken. Er staan langs de andere kant ook enkele bijzonder leuke liedjes op de plaat, die van elk familiefeest een leuk dansfeest kunnen maken, tenminste als je me’tje nog energie heeft om te dansen. Familia heeft dus ups en downs en hoewel het best veelbelovend begint, zijn het toch de downs die de bovenhand nemen. Ongeïnspireerde popsongs volgen elkaar uiteindelijk op en doen ons hunkeren naar de vreugde en het talent dat Camila Cabello op enkele liedjes tentoonstelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

952 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vianney - "Call On Me" (feat. Ed Sheeran)

Bij heel wat Franstaligen is Vianney zeer bekend, maar ook bij de Nederlandstaligen doet zijn naam waarschijnlijk een belletje rinkelen. In 2016…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran - "Celestial"

Op een dag wordt je wereldberoemd, rijg je de hits aan elkaar en weet je stadions in sneltempo uit te verkopen. En…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW - “curious/furious” (feat. Travis Barker)

Velen kennen WILLOW als ‘dochter van’ natuurlijk, maar de 21-jarige zangeres begon haar fameuze carrière als actrice naast haar vader. In 2010…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.