Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “purgatory”

© Sam Hiscox

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost met “purgatory” het tweede nummer dat zal verschijnen op hun toekomende album. In januari kondigde Monds-Watson hun derde fullalbum If I Never Know You Like This Again aan met de single “last july”. Dat album zal verschijnen op 20 mei 2022. De plaat werd grotendeels tijdens het begin van de pandemie geschreven en zal het meest accurate beeld van hun geven. SOAK voelde namelijk geen enkele druk bij het schrijven en het hielp hen om hun verleden te verwerken.

De nieuwe single behandelt een zeer moderne soort crisis; een soort algemene ontevredenheid met de wereld. Monds-Watson zegt zelf over “purgatory” dat het gaat over het gewicht van de tijd en de voortdurende angst om aan het eind van je leven te komen, ontevreden over hoe je het hebt doorgebracht. Het nummer is zowel ruw als luchtig, snijdend en dromerig, vol met zware gitaarsolo’s en zwevende harmonieën. In de voetsporen van SOAKs vorige nummer “last july”, lijkt hun nieuwste track te evolueren naar iets nieuws met elke minuut die voorbijgaat. “Purgatory” blijft laag voor laag opbouwen tot de draaiende, complexe climax breekt in een heldere finale.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Complete Mountain Almanac - "May"

Ongeveer vijftien jaar geleden kwamen de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord en de Amerikaanse poëet en danseres Jessica Dessner elkaar tegen en een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single runo plum - "catching a fly"

Vandaag worden we gezegend met een nieuwe gitaarheldin. Runo plum begon nog voor haar eerste release al fans binnen te rijven via…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.