Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “purgatory”

© Sam Hiscox

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost met “purgatory” het tweede nummer dat zal verschijnen op hun toekomende album. In januari kondigde Monds-Watson hun derde fullalbum If I Never Know You Like This Again aan met de single “last july”. Dat album zal verschijnen op 20 mei 2022. De plaat werd grotendeels tijdens het begin van de pandemie geschreven en zal het meest accurate beeld van hun geven. SOAK voelde namelijk geen enkele druk bij het schrijven en het hielp hen om hun verleden te verwerken.

De nieuwe single behandelt een zeer moderne soort crisis; een soort algemene ontevredenheid met de wereld. Monds-Watson zegt zelf over “purgatory” dat het gaat over het gewicht van de tijd en de voortdurende angst om aan het eind van je leven te komen, ontevreden over hoe je het hebt doorgebracht. Het nummer is zowel ruw als luchtig, snijdend en dromerig, vol met zware gitaarsolo’s en zwevende harmonieën. In de voetsporen van SOAKs vorige nummer “last july”, lijkt hun nieuwste track te evolueren naar iets nieuws met elke minuut die voorbijgaat. “Purgatory” blijft laag voor laag opbouwen tot de draaiende, complexe climax breekt in een heldere finale.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angelo De Augustine - "The Ballad of Betty and Barney Hill"

In 2021 bracht de Amerikaanse Angelo De Augustine nog het veelgeprezen A Beginner’s Mind uit met Sufjan Stevens. Nu werkt hij aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julie Byrne - "The Greater Wings"

Vorige maand bracht Julie Byrne met “Summer Glass” niet alleen een gloednieuwe single, maar ook de aankondiging van een nieuw album. Haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lady Lamb - "Between Two Trees"

Vorige week was het de tienjarige verjaardag van Lady Lambs debuutalbum Ripely Pine. Dat moet gevierd worden, dacht de artieste waarschijnlijk en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.