Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “last july”

© Sam Hiscox

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost samen met een nieuwe single, genaamd “last july”, ook meteen nieuws over hun toekomende album If I Never Know You Like This Again. Het album verschijnt op 20 mei 2022 en werd grotendeels tijdens het begin van de pandemie geschreven. Deze plaat zal ook meteen het meest accurate beeld van hun geven. Die voelde geen enkele druk bij het schrijven en het hielp hen om hun verleden te verwerken.

SOAK haalt in tegenstelling tot hun vorige nummers meer gitaargeweld boven op hun nieuwe single “last july” waardoor hen voor het eerst een voorzichtige sprong neemt in de indierockscène. Monds-Watson is opgeklommen van een eenzame singer-songwriter tot een zelfzekere indie-artiest, waarbij het gegroeide zelfvertrouwen voelbaar is vanaf de eerste seconden van “last july”. Het nummer is minder breekbaar en weemoedig, toch blijft hun bereidheid om in de liedjestekst het verband af te rukken en in hun diepste wonden te prikken. SOAKs stem is zowel een direct als een ongrijpbaar instrument dat er ons nogmaals op wijst dat een jong hart een ongeleide dartpijl is.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever - Endless Rooms (★★★★): Aangesterkt en uitgepuurd

Je kon er je klok bijna gelijk op zetten. Twee jaar gingen voorbij sinds hun tweede album Sideways To New Italy, en…
AlbumsRecensies

Tomberlin - i don’t know who needs to hear this… (★★★½): Knutselen met leegte

Sarah Beth Tomberlins onconventionele reis in de muziek heeft de weg vrijgemaakt voor haar diepzinnige, introspectieve liedjesteksten. Van het loskomen van haar…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.