Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “last july”

© Sam Hiscox

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost samen met een nieuwe single, genaamd “last july”, ook meteen nieuws over hun toekomende album If I Never Know You Like This Again. Het album verschijnt op 20 mei 2022 en werd grotendeels tijdens het begin van de pandemie geschreven. Deze plaat zal ook meteen het meest accurate beeld van hun geven. Die voelde geen enkele druk bij het schrijven en het hielp hen om hun verleden te verwerken.

SOAK haalt in tegenstelling tot hun vorige nummers meer gitaargeweld boven op hun nieuwe single “last july” waardoor hen voor het eerst een voorzichtige sprong neemt in de indierockscène. Monds-Watson is opgeklommen van een eenzame singer-songwriter tot een zelfzekere indie-artiest, waarbij het gegroeide zelfvertrouwen voelbaar is vanaf de eerste seconden van “last july”. Het nummer is minder breekbaar en weemoedig, toch blijft hun bereidheid om in de liedjestekst het verband af te rukken en in hun diepste wonden te prikken. SOAKs stem is zowel een direct als een ongrijpbaar instrument dat er ons nogmaals op wijst dat een jong hart een ongeleide dartpijl is.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.