Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILDES – “Woman in Love”

Wildes

© Sequoia Ziff

De Britse muzikante en zangeres Ella Walker gaat door het leven als WILDES en brengt sinds 2017 muziek uit. Haar debuutsingle “Bare” zorgde voor heel wat aandacht: hij werd enorm goed ontvangen door de Britse muziekpers en leverde haar een bescheiden succes op. De single werd miljoenen keren gestreamd en bracht haar in contact met meerdere grote producers. Daarna bracht ze mondjesmaat wat singles uit, die stuk voor stuk ook de muzikale pers deed opwippen. Er heerste constant een soort van opwinding wanneer WILDES iets uitbracht. 

Je kan merken dat er weer een hoop liefde en passie zit in “Woman in Love”. Voor deze single werkte ze samen met St Francis Hotel, die ook werkte met Michael Kiwanuka en Little Simz. Niet de minste natuurlijk. Ook liet ze zich inspireren door artiesten als PJ Harvey en Patti Smith en dat is goed te horen. Het is vooral een lied geworden waarin je de woede voelt van een jonge vrouw als Ella Walker. “Woman in Love” gaat over een vrouw die totaal niet blij is met zichzelf. Die woede durft ze niet te uiten, het kropt zich op en komt er niet uit. Het nummer begint vrij rustig en het eerste refrein wordt prachtig gezongen. De rauwe gitaar, gecombineerd met de zweverige stem van Ella, doet goed zijn werk. De opbouw wordt precies uitgemeten, want na het eerste refrein komen er wat koortjes bij die het een stuk dreigender maken en de gitaar wordt een stuk mysterieuzer, maar toch blijft het geheel wat summier. Tegen het einde aan verandert het in een folknummer en wordt de woede op een bescheiden manier uitgeschreeuwd.  

Je voelt de woede in “Woman in Love” en dat is stiekem eigenlijk ook wel eens leuk; het hoeft allemaal niet zo liefelijk te zijn. Mocht je eens heel erg boos zijn op de wereld, wat begrijpelijk is, zet dan dit lied op en schreeuw het uit. 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

WILDES - Other Words Fail Me (★★★½): De kracht van woorden

Toen Ellie Walker in 2016 met haar debuutsingle “Bare” meteen hoge ogen gooide, leek alles op een snelle doorbraak te wijzen. Haar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WILDES - "True Love"

De Britse muzikante en zangeres Ella Walker gaat door haar muzikaal leven als WILDES en brengt sinds 2017 muziek uit, die even…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 126

De zomer is aantocht, maar dat betekent niet dat er minder muziek wordt gemaakt. Voor de 126ste keer hebben we voor jou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.