Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Promis3 – “New Horizon”

© Fabian Lenoir

Ooit was Promis3 nog een beloftevol popproject, maar tegenwoordig behoren ze al tot de vaste waarden in het Belgisch muzieklandschap. Het project van Andras Vleminckx en Brent Dielen staat al lang niet meer in zijn kinderschoenen en maakt steeds meer indruk met hun opvallende visuals en intrigerende hyperpop. Ook live zetten ze steeds grotere stappen en overtuigden ze recent nog op We Are Open met een van de beste shows van het weekend. Komende maanden maken ze dan nog hun opwachting op onder andere DOUR en Les Nuits, waar ze met oud en nieuw materiaal zullen opdraven. Hun nieuwe single “New Horizon” is hun eerste single sinds hun samenwerking met Emma Bale en zou hun definitieve doorbraak kunnen betekenen.

Er zijn weinig Belgische popacts die zoveel internationaal potentieel uitstralen als Promis3, want het gehele plaatje klopt weer volledig. “New Horizon” slaat een goede brug tussen radiovriendelijke pop en futuristische Y2K-geïnspireerde hyperpop, waardoor ze met deze single weleens een heel groot publiek kunnen bereiken. De catchiness van het nummer krijgt nog extra kracht door de pompende, lichtjes distorted beats en ook zanger Brent Dielen maakt indruk. Zijn engelachtige stemgeluid krijgt in “New Horizon” een donkere ondertoon, waardoor hij nog maar eens laat zien dat hij ook op vlak van zijn zanglijnen heel veel aan zelfvertrouwen heeft gewonnen. Wie nog niet genoeg in de ban is door het muzikaal gedeelte, kan zich overigens nog eens helemaal laten meeslepen door de adembenemende visuals die in samenwerking met Lennert Madou ontstonden. België wordt stilaan te klein voor Promis3, want ze overklassen zichzelf met elke release.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Eurosonic 2024 (Dag 1): Toekomst in het verleden

Naar jaarlijkse traditie transformeert Eurosonic Noorderslag (ESNS) Groningen in januari tot het epicentrum van de muzieksector. Gedurende drie dagen krijgen veelbelovende acts…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Emma Bale - 3.1 (★★★½): Zalfje voor de ziel

Tien jaar geleden schoot de carrière van de inmiddels 24-jarige Emma Bale uit de startblokken na haar deelname aan The Voice Kids….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.