Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lila Dupont – “Realize It All”

Lily Dupont

Pas achttien jaar is Lila Dupont, maar in dit geval zegt die achttien jaar niet zoveel. Als een jonge vrouw maakt Dupont muziek alsof ze al heel wat meters heeft gemaakt in het leven. Lila groeide op in een zeer creatieve familie in New York. Haar vader is de beroemde kunstenaar Richard Dupont, maar Lily vond zichzelf in de muziek. Van jongs af aan leerde ze piano en begon ze met gitaar en ukelele. Aan het begin van de pandemie verhuisde het gezin Dupont uit de stad naar een klein dorp dichtbij New York. Vanuit een grote leegstaande ruimte in hun nieuwe huis begon Lily met het schrijven van liedjes, en zo had ze uiteindelijk ongeveer zestig nummers klaarliggen, geïnspireerd op singer-songwriters als Gregory Alan Isakov. Het opnemen van die liedjes leerde ze zichzelf aan, waarna ze op het internet belandden. Vrij snel had ze de aandacht van Scott Jacoby, de producer van Coldplay, Vampire Weekend en Janelle Monae. Hij tekende haar op zijn label Eusonia Records en begon met het produceren van haar eerste release. 

Samen met drummer JT Bates (Taylor Swift, Maren Morris), bassist Mike Lewis (Bon Iver) en gitarist Eli Menezes (Rita Ora) nam ze een aantal van haar nummers op. Al deze liedjes hebben het overkoepelde thema van isolatie over zich heen hangen omdat Lily dit schreef op een moment dat ze zich best opgesloten voelde. “Realize It All” is een van die liedjes die ze schreef vanuit de donkere kamer in haar nieuwe huis. Op “Realize It All” vertelt ze een verhaal waarin ze probeert om haar emotionele pijn te verbergen. Deze pijn bouwt langzaam op in het nummer. Eerst voel je hoe fragiel Lily Dupont is. Prachtig klein gehouden met gitaar en een vederlichte stem waarin ze zingt dat het allemaal oké is om je emoties een beetje voor jezelf te houden. Over hoe je elke keer jezelf probeert overeind te trekken uit deze emoties, maar wanneer je bij het laagste punt bent aanbeland het ook goed is om het van je af te gooien. En emoties los gooien doet ze in het refrein met volle band. Op een folky manier die een beetje doet denken aan Birdy schreeuwt ze het eruit op haar eigen subtiele manier. 

“Realize It All” is een zeer veelbelovend debuut geworden dat onze oren doet spitsen. Op dit moment woont Lily Dupont in de UK en werkt ze daar aan haar debuutplaat, waar wij reuzebenieuwd naar zijn.  

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

88 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.