Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Morby – “Rock Bottom”

© Chantal Anderson

De vijver waar Amerikaanse songwriter Kevin Morby gaat hengelen, blijkt nog lang niet leeggevist. Met nieuwe plaat This Is A Photograph, die op 13 mei al onze richting uitkomt, is Morby aan zijn zevende grote vis in tien jaar tijd toe. Zijn muziek is altijd een bont allegaartje van invloeden geweest, waarbij de instrumentale ruggengraat vaak uitging van indierock met americanatoetsen. Na het warme en melancholische klinkende Sundowner uit 2020, lijkt de man nu klaar voor wat meer animo op diens opvolger.  Eerste single “This Is A Photograph” toonde aan dat Morby nog steeds zijn gitaar zal laten spreken, en behuist bovendien een scheut energie en een bepaald enthousiasme dat we al even niet meer van hem gehoord hadden.

Tweede single “Rock Bottom” bevestigt dat gevoel, en versterkt het zelfs nog wat. De inspiratie voor het nummer kwam naar eigen zeggen toen hij een langs een muurschildering voor de overleden muzikant James Lee Lindsey Jr. passeerde. Het deed hem denken aan talloze inspirerende zielen die, hun tijd ver vooruit, veel te snel de hemel in werden geprezen om daarna reeds op jonge leeftijd opnieuw roemloos uit te doven. “Rock Bottom” is voorzien van een ietwat absurde humoristische videoclip, die perfect aansluit bij het karakter van de song. Morby komt heel lichtvoetig voor de dag, met simpele en luchtige lyrics bovenop een vrolijk rammelende gitaarlijn. Een flinke portie koebel doet daar nog een schepje bovenop, en ook een frivole gitaarsolo doet “Rock Bottom” nog wat extra rondhuppelen. De videoclip waarin Morby zijn rol vol overtuiging speelt, in combinatie met rode draad in de tekst ‘They’re all gonna laugh at you’ getuigt van een gezonde dosis zelfspot, en doet ons watertanden naar de rest van de ongetwijfeld heel positief klinkende plaat.

Kevin Morby staat bovendien op 26 mei in de Roma, tickets voor dat concert kan je hier vinden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Jimmy Diamond - You Radiate (★★★½): Vrij en onbevangen

De uit Overijssel afkomstige band Jimmy Diamond heeft alles in zich om als liveband het publiek om de vinger te winden komende…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.