Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Dunbar – “Tainted Love”

De 19-jarige Isaac Dunbar is geen klassieke popster in wording. Geïnspireerd door de flamboyante popwereld van idool Lady Gaga, ging Dunbar zelf al op bijzonder vroege leeftijd experimenteren met een eigen alternatieve popsound. Op zijn eerste twee ep’s konden we al uitgebreid kennismaken met de creatieve wereld die Isaac voor zichzelf heeft uitgebouwd, en waarin hij de grenzen van de klassieke popmuziek steeds verder openduwde. Stilstaan staat bovendien niet in zijn woordenboek, want ook op zijn meest recente single “Bleach” vond hij zichzelf als artiest opnieuw uit, met een extra theatrale en meer zelfzekere houding.

Nieuwste single “Tainted Love” borduurt verder op de flamboyante sprankel van “Bleach”, maar voelt tegelijk wat minder uitbundig. Dunbar vond duidelijk inspiratie in een wat zachter seventiesgeluid met een discomelodie die zachtjes uitnodigt op de dansvloer. ‘You and I living large, disco groovy’ valt hier dan ook perfect op zijn plaats. In alle glinsterende magie neemt Dunbar ons mee in zijn eigen laatavondescapades die op amoureus vlak allesbehalve succesvol uitdraaien. Het is er even op wachten, maar halverwege breekt het nummer met de groovy falsetto volledig open en windt de jonge Dunbar ons volledig om zijn vinger.

“Tainted Love” bevestigt wat we eigenlijk al wisten: Isaac Dunbar is een zelfzekere popster in wording, die allesbehalve bang is om zichzelf uit te drukken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "Holding Back"

De Amerikaanse BANKS kroonde zichzelf in 2014 met haar debuut Goddess al tot hoogpriesteres van haar eigen donkere popuniversum en bleef dat sindsdien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Dunbar - "Bleach"

Isaac Dunbar is nog steeds maar achttien, maar zijn visie is helder en duidelijk: hij wilt een popster worden voor gen Z….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hein Cooper - "Only"

Als je twijfelt over welke muziek een sombere en koude winternacht bij de open haard als een droom begeleidt, is er maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.