FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop organiseert gloednieuw festival HEAR HEAR! met Editors, Liam Gallagher, Pixies, Wolf Alice en veel meer!

© CPU – Bert Savels

We zijn nog maar net bekomen van de fantastische line-up die Pukkelpop ons vorige week voorschotelde, of daar is het festival alweer opnieuw. Of ja, toch min of meer. De organisatie achter het Limburgse festival, The Factory, organiseert op zondag 14 augustus namelijk een gloednieuw dagfestival onder de noemer HEAR HEAR! Eerder deze maand raakte al bekend dat er een nieuw festival op til was. Nu we de eerste namen voorgeschoteld krijgen, ziet het ernaar uit dat het een festival wordt voor de alternatieve en indiemuziekliefhebber.

Zo mag de gitaar dan wel centraal staan op HEAR HEAR!, de organisatie is er toch in geslaagd om een gevarieerde affiche op te stellen, met zowel frisse als nostalgischere namen. Zo zal het hoofdpodium, dat de titel WAH WAH kreeg, gekleurd worden door de publiekslievelingen van Editors en Pixies, maar krijgen we ook Oasis-frontman Liam Gallagher en het fantastische Wolf Alice voorgeschoteld. Als afkruiding ook nog twee toppers van Belgische bodem: Whispering Sons en SONS.

© CPU – Joost Van Hoey

GIMME GIMME zal dan weer de iets kleinere tegenhanger van het hoofdpodium vormen (vermoedelijk het podium van de Marquee), met een nu al indrukwekkende liveshow van Vitalic die ons de nacht zal insturen, voorafgegaan door de nationale grootheden van Balthazar. Met Future Islands en Anna Calvi staan er nog twee sterke bands op het programma die met nieuwe muziek zouden komen… En openen wordt er gedaan met de zachte muziek van Kings of Convenience, nu al benieuwd!

De YEAH YEAH en de KNOCK KNOCK zullen dan weer afwisselen tussen hard en zacht, met shows van Strand of Oaks, Thurston Moore Group en Girls Against Boys – voor het eerst in negen jaar nog eens in ons land! – op het eerstgenoemde podium. Op dat andere zal het er ook lekker stevig aan toegaan, want dat podium wordt namelijk gevuld met die fantastische lichting Britse postpunkbandjes. Zo zien we onder andere Squid, Porridge Radio en Billy Nomates, terwijl de meer gevestigde waarden als The Avalanches (met een funky dj-set) en Battles ons de nacht mogen insturen. Dat geweld wordt aangevuld met de rustige gitaarmelodietjes van onze eigen Meskerem Mees.

Het heeft dus een tijdje geduurd, maar de zomer van 2022 belooft wederom legendarisch te worden. Het gloednieuwe HEAR HEAR! vindt dus plaats op zondag 14 augustus – de maandag erop is een feestdag, geen paniek – met concerten tussen 11.00 ’s ochtends en 01.00 ’s nachts. Dit zijn overigens slechts de eerste bevestigingen, de komende weken volgen er nog veel meer. Je vindt alle namen, opgedeeld per podium, nog eens onderaan het artikel.

De ticketverkoop van het dagfestival start aanstaande donderdag, 31 maart, via deze link. Voor een kaartje ben je 95 euro kwijt. Voor meer info verwijzen we je graag door naar de website van het festival.

Een overzicht per podium:

WAH WAH: Editors – Pixies – Liam Gallagher – Wolf Alice – Whispering Sons – SONS

GIMME GIMME: Vitalic – Balthazar – Future Islands – Anna Calvi – Kings Of Convenience

YEAH YEAH: Strand Of Oaks – Thurston Moore Group – Girls Against Boys

KNOCK KNOCK: The Avalanches (dj set) – Battles – Squid – Porridge Radio – Billy Nomates – Meskerem Mees

2181 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

24 nieuwe namen voor Pukkelpop, met onder meer STIKSTOF, The Reytons en STAKE!

We hebben er bijna twee maanden op moeten wachten, maar vandaag steekt Pukkelpop toch nog eens zijn neus aan het venster. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pixies - "You're So Impatient"

Gesteld dat je in een alternatief rockuniversum zou opgroeien en nog nooit van Pixies hebt gehoord, dan gratis dit advies: koop alle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.