Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yotam Ben Horin – “Young Forever”

De immer sympathieke Yotam Ben Horin trekt al sinds eind de jaren negentig de wereld rond met zijn punkband Useless ID. Ook deze zomer mogen we hem met zijn band weer verwelkomen in ons Belgenland op Brakrock. Als soloartiest probeert hij andere paden te bewandelen en open te staan voor allerlei invloeden uit zijn leefwereld: ‘Ik probeer mijn solomateriaal zo ver mogelijk van punk genre te houden’, zegt Yotam, ‘zodat ik niet klink als een punkzanger die akkoorden speelt op een akoestische gitaar.’

Op deze titeltrack “Young Forever” klinkt hij beslist niet als een punkzanger die een akoestische gitaar speelt. We krijgen een gezonde dosis jankende, jaren 90-achtige powerpop met een gitaarsolo van niemand minder dan Jimmy Eat World-frontman Jim Adkins. ‘”Young Forever” is een open brief die ik aan mijn jongere zelf heb geschreven’. De inspiratie vloeide voort uit een nostalgische trip die hij maakte tijdens de lockdown wanneer hij oude VHS-tapes keek die hij teruggevonden had op zolder. Mijmerend kijkt hij terug hoe het leven een pak eenvoudiger was wanneer je jong bent; ‘Soms raken we zo verstrikt in het leven dat we vergeten om even afstand te nemen van en rond te kijken om te zien wat echt belangrijk voor ons is.’

Over de samenwerking met Jim Adkins weet hij ons te vertellen dat hij vastzat tijdens het schrijven van het laatste nummer voor het album. De song had geen brug en was veel te kort. Als je dan een getalenteerde kennis als Jim Adkins in je adressenboekje hebt staan die graag wil helpen is dit altijd handig meegenomen. Ze bespraken de arrangementen over de telefoon en wanneer hij de studio binnen wandelde moest Yotam hem enkel nog de gitaar aanreiken en in één take stond de bijdrage erop.

Yotam Ben Horin komt niet enkel deze zomer langs met zijn band, hij speelt op 21 april ook in Niel. Young Forever verschijnt pas 20 mei maar we zullen alvast enkele songs te horen krijgen uit het nieuwe album.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nessa Barrett - "madhouse"

Nessa Barrett heeft ondertussen een reputatie opgebouwd als poppunkprinses die zich telkens kwetsbaar weet open te stellen door het aankaarten van gevoelige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.