Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lickerish Quartet – “Fortunately”

Dichterbij een reünie van Jellyfish kunnen we met The Lickerish Quartet niet komen. Alleen zanger en drummer Andy Sturmer ontbreekt. De heren die wel aanwezig zijn, hebben in de jaren na het uiteenvallen van Jellyfish een indrukwekkend cv opgebouwd. Gitarist/bassist Tim Smith speelde onder andere met Noel Gallagher’s High Flying Birds en The Finn Brothers, toetsenist Roger Manning Jr. is een veel gevraagd sessiemuzikant en speelt al jaren in de begeleidingsband van Beck en gitarist Eric Dover speelde onder andere met Slash en Alice Cooper. Jellyfish heeft maar twee albums gemaakt begin jaren negentig, waarvan Spilt Milk een puur powerpop pareltje genoemd mag worden. Begrijpelijk dat er al jaren door de fans om een reünie wordt gevraagd. Blij waren zij dan ook dat bijna alle bandleden samenwerken in The Lickerish Quarttet. Het idee van een album vonden zij niet meer van deze tijd en dus brachten ze tot nu twee ep’s uit met daarop telkens vier nummers.

De eerste single van de komende ep, “Fortunately”, valt een beetje tegen bij eerste beluistering. Het is een eenvoudig klinkend popliedje dat in niets doet denken aan “Lighthouse Spaceship” hun eerste single. Dus geen bombast, maar een intro waarin niets aan de hand lijkt en zanger Smith na een minuutje op de achtergrond vocaal ondersteund wordt door Manning. Zijn achtergrondkoortjes en zang doen wel weer aan Jellyfish denken. Wat heeft hij toch een heerlijke stem! Het tweede gedeelte van het nummer wint, daardoor, wel aan kracht. Er valt qua melodie ook meer te beleven, maar het mist wat -ons betreft- de wat complexere structuur, die we van de heren gewend zijn, om boven het maaiveld uit te stijgen.

Threesome volume 3 verschijnt 20 mei 2022.

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

The Lickerish Quartet - Threesome Vol. 3 (★★★½): Dichterbij Jellyfish reünie kunnen we niet komen

Toen de bandleden, die samen The Lickerish Quartet vormen, besloten om een album te maken was het keybordspeler Roger Joseph Manning Jr….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.