Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Talk”

De Londense beabadoobee plaatste zo’n dik jaar geleden haar stempel op de muziekwereld toen ze haar debuutplaat Fake It Flowers uitbracht. Deze was verteerbaar en goed herkauwd. Misschien zelfs net iets te veel, waardoor het eerder een grootschalig en ambitieus project werd dat weinig frictie teweegbracht. Niet vreemd sinds de jongedame al even onder het label Dirty Hit staat getekend. Eerlijkheid en een eigen stem had ze voorheen wel, toen ze als tiener de akoestische kamermuziekjes uitbracht op kortspelers Patched Up en Loveworm. Met haar volgende album Beatopia, dat er komende juli aankomt, gaat ze naar eigen zeggen weer een oprechtere weg in. Zou ze hier haar nieuwe sound en eigen stem weten te combineren in iets moois en eerlijk?

Als we dat van de nieuwe single “Talk” moeten laten afhangen, dan is dat zeker zo. Eerst gaat het even stroef in de verzen, waar te veel wordt gerust op simpele teksten en nietszeggende instrumentatie, maar het barst dan open in een knaller van een refrein. De loveworm wordt hier een oorworm, en dan ook echt een oorworm van jewelste! We kunnen zelfs na één luisterbeurt de melodie niet meer uit ons hoofd krijgen, zo aanstekelijk is-ie! De ruigere gitaarriffs staan in sterk contrast met haar engelachtige stem, maar die ruigheid zorgt zeker niet voor zwaarte. In tegendeel: dit nummer is dans- en huppelbaar, perfect voor op zo’n zonnige dagen als vandaag. Dit belooft veel voor Beatopia, en zo zijn we ook benieuwd wat voor vrolijke muziek beabadoobee ons nog zal brengen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

beabadoobee @ La Madeleine: Uitgebluste hysterie

In het Verenigd Koninkrijk is beabadoobee de status van ‘veelbelovend talent’ al een tijdje ontgroeid en vandaag de dag lijkt ook de…
LiveRecensies

Rock en Seine (Festivaldag 1 en 2): Een Par(ad)ijs voor rockers en rollers

In parkdomein Saint-Cloud viert men momenteel de muziek op festival Rock en Seine. De naam vertelt het je al: het festival vindt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

beabadoobee - Beatopia (★★★): Opgroeien is dingen proberen en proberen en proberen

beabadoobee toont ons sinds haar zeventiende al de muziek die ze in haar Londense slaapkamer tevoorschijn tovert. Elk jaar weer verscheen er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.