Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Skinty Fia”

© Filmawi

Binnen een maandje verschijnt de derde plaat van onze goeie vrienden van Fontaines D.C. De Ierse postpunk band laat er geen gras over groeien en blijft aan de lopende band muziek uitbrengen met Skinty Fia als derde plaat in vier jaar. Eerder hoorden we daaruit de leuke single “I Love You” en “Jackie Down The Line” en vandaag krijgen we de titeltrack op ons bord. “Skinty Fia” lijkt te starten waar de vorige singles eindigden en dat is in een donkere intensiteit.

Zoals zelf omschreven wordt Skinty Fia iets expansiever en cinematisch en op de drie singles blijkt dat heel duidelijk het geval te zijn. Weg rock ‘n’ roll die we op Dogrel hoorden, hallo experiment. Op “Skinty Fia” is dat nog het meest duidelijk van al. We horen een donkere baslijn waarop frontman Grian Chatten zijn parlando zijn gang laat gaan. Dat dit de titeltrack van het album werd, is niet toevallig. Het is de graadmeter voor het album en zet de toon voor de nieuwe sound van de band. Hier is het heel duister, met echo’s van Underworld en Sleaford Mods, en dus iets helemaal anders dan we al hoorden van de band. We zijn benieuwd hoe zich dit in een volledig album vertaalt.

Skinty Fia is te beluisteren vanaf 22 april.

Facebook / Instagram / Twitter

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.