Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alex G – “End Song”

Sandy Alex G

Een tijdje terug ontdekten we dat Alex G de muziek mocht schrijven voor de film We’re All Going To The World’s Fair. De Amerikaanse coming-of-age horrorfilm werd geregisseerd en geschreven door Jane Schoenbrun en debuteerde op 31 december 2021 op het Sundance Film Festival. Dat Alex G de soundtrack van een film samenstelt, is ook voor hem de eerste keer.  Maar als je bedenkt hoe filmisch zijn muziek in de loop der jaren werd, komt het niet als een verrassing. De muzikant uit Philadelphia, wiens meest recente album House Of Sugar een van de beste van 2019 was, tourt in juni 2022 samen met Bright Eyes door Amerika.

“End Song” maakt gebruik van de meeste dingen die Alex G-liedjes laten klinken als Alex G-liedjes: stevige, rafelige akkoordenschema’s en abstracte, existentieel-gerichte teksten. De artiest mengt het echte en het verbeelde, het mogelijk biografische en het waarschijnlijk fictieve in één adem. Zijn liedjesteksten zijn gedetailleerd, maar koppig ondoorzichtig. Deze bescheiden stijl werd aanvankelijk ontwikkeld op basis van een half dozijn ep’s en albums die onafhankelijk online werden uitgebracht. De gebruikte sfeerklanken op “End Song” vormen een mengeling DIY-rock en zelfgemaakte folk met flarden elektronica. Jane Schoenbrun, de regisseuse van We’re All Going To The World’s Fair, luisterde naar eigen zeggen constant naar Alex’ muziek tijdens het schrijven van de film. ‘Toen ik hoorde dat hij originele muziek voor de film zou schrijven, had ik eigenlijk een out-of-body ervaring. Zijn muziek is zo geweldig en ik kan niet wachten tot jullie het allemaal horen!’

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Krule – Space Heavy (★★★★): Requiem voor een gebroken hart

Archy Marshall maakt al jaren muziek onder verschillende namen: Zoo Kid, King Krule en zijn eigen naam. Niet veel artiesten hebben er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Phoebe Lou – "Lose My Head"

Enorm bekend in ons belgenlandje is ze nog niet, maar de Zuid-Afrikaanse Alice Phoebe Lou bracht net een pareltje van een single…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "Florence"

Matt Maltese is een Brits-Canadese singer songwriter die vaak gekarakteriseerd wordt door een melancholische en licht cynische tekst, die vergezeld wordt door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.