Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Grennan – “Remind Me”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het had heel weinig gescheeld of Tom Grennan was profvoetballer geworden, maar gelukkig overwon de muziek in zijn hart en richtte hij zijn pijlen op een prachtige carrière als zanger. Nadat hij door zijn toenmalige voetbalclub werd ontslagen, trok Grennan de Engelse pubs in en startte hij met een aantal vrienden een band. Tijdens een van deze optredens viel de stem op door een vertegenwoordiger van Insanity Records, en die tekende Tom met zijn ogen dicht. De grote doorbraak voor de Brit kwam er door zijn samenwerking met Chase & Status. Halverwege 2018 verscheen zijn debuutplaat Lightning Matches en de single “Found What I’ve Been Looking For“, die te horen is op de FIFA18-soundtrack, werd een bescheiden hit. Begin maart 2021 verscheen het tweede album Evening Road en in diezelfde maand nog bracht hij “Little Bit of Love” uit. Dit werd een enorme hit en ook met “Don’t Break the Heart” scoort hij een doelpunt in de kruising. 

Na een tijdje radiostilte is hij nu helemaal terug met “Remind Me”, en hij legt de lat gelijk hoog na “Little Bit of Love” en “Don’t Break the Heart”. Al na de eerste secondes van “Remind Me” weten we echter dat we weer gebakken zitten voor een kneiter van een hit. De heerlijke stem van Tom wordt ondersteund door een lichte gitaar met beat. Je voelt dat hij langzaam toewerkt naar inmiddels het handelsmerk van de man: een steengoed refrein neerzetten. En dat doet hij, want in het refrein gooit hij alle registers open. De koortjes worden erbij gehaald en het geheel bouwt mooi op naar de climax. Je voelt de positiviteit in “Remind Me”, want het nummer tovert al gauw een enorme glimlach op ons gezicht. Toch knap hoe hij iedere keer weer het perfecte liedje kan maken. Tegen het einde geeft hij nog even extra gas, om het pedaal niet meer los te laten. 

Met “Remind Me” heeft Tom Grennan weer goud in handen, en dat we dat stiekem al wisten, is geen geheim. 

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

83 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Grennan - What Ifs & Maybes (★★★½): Geluk voorop

Het leven kan soms een andere wending nemen. Kijk maar naar Tom Grennan: ooit was het zijn droom om voetballer te worden…
FeaturesInterviews

Interview Tom Grennan: 'Ik wil gewoon iedereen gelukkig maken'

Als je denkt dat je nog nooit van Tom Grennan gehoord hebt, dan kunnen we je verzekeren dat dit fout is. Met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Grennan - "How Does It Feel"

Normaal gezien trekken artiesten op tour nadat ze een nieuw album hebben uitgebracht. Tom Grennan pakte het anders aan, want zijn aankomende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.