Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Go_A – “Kalyna”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Elk jaar is het reikhalzend uitkijken welke acts we te zien krijgen op het Eurovisiesongfestival. Dat de editie van 2021 een groot succes was, bewezen de volle festivalweides tijdens onze korte festivalzomer. Van Måneskin op Ronquières, tot Daði Freyr die binnenkort in een uitverkochte Roma staat. Dat ook het Oekraïense Go_A bleef nazinderen bij velen konden we op een overvolle mainstage van Crammerock en Suikerrock zien en horen. Eendagsvliegen zijn het zeker niet, want ook dit jaar reizen ze weer drie keer af naar uitverkochte zalen in België. Ondanks dat het onzekere tijden zijn voor vele Oekraïners, is er één ding zeker voor Go_A: er zal muziek zijn!

Dat Go_A de naam van hun land met trots draagt, maakt de betekenis van het nummer des te mooier. De band gaat de huidige problematiek niet uit de weg en spreekt zich met dit nummer uit over de grimmige oorlogssituatie. “Kalyna”, de titel van het nummer, verwijst naar een bloem die sinds lang symbool staat voor de Oekraïense cultuur. Op het artwork zien we een paar handen besmeurd met het sap van de bloem, verwijzend naar het bloed dat reeds gevloeid is tijdens deze oorlog. ‘Volgens onze voorouders heeft kalyna een kracht die onsterfelijkheid brengt en generaties kan verenigen om het kwaad te bestrijden. Het lied “Kalyna” is een boodschap aan de wereld die moet worden verenigd voor de toekomst van de mensheid.’ Het is een krachtig nummer met een sterke boodschap, en eentje dat live met veel enthousiasme zal worden onthaald. Het innemende stemgeluid van Kateryna, gepaard met de elektronische beats, maakt het nummer uniek en doet ons uitkijken naar wat we nog meer van Go_A te horen zullen krijgen. We hopen in de eerste plaats natuurlijk dat alle bandleden het goed stellen. Alle opbrengsten van het nummer gaan tevens naar Oekraïne, wat de band siert.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
LiveRecensies

Vestrock 2022 (Dag 1): Gevestigde waarden op een eiland

Dansende Beren verlegde deze week zijn grenzen. We wisten namelijk de koers te wagen richting onze noorderburen voor het kleinschalige stadsfestival Vestrock…
LiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 2): Amper tijd om stil te blijven zitten

Dag twee van Crammerock 2021 begon grijs en kil, maar het duurde niet lang alvorens de zon door de wolken brak. Ondanks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.